Αρχική σελίδα Δωρεάν καταχώρηση αγγελίας
Tα ναυπηγεία της Ν.Κορέας πρωτα στο κόσμο
Η Ν.ΚΟΡΕΑ ΠΡΩΤΗ ΣΕ ΝΑΥΠΗΓΗΣΕΙΣ ΠΛΟΙΩΝ


Καθέλκυση πλοίου.

Η Ν.Κορέα κατέλαβε την πρώτη θέση στις παραγγελίες νέων πλοίων για το 2007 όπως ανακοίνωσε μετά από έρευνα αγοράς λονδρέζικη εταιρεία. Σύμφωνα με την Clarkson Plc, τα μεγάλα ναυπηγεία της χώρας όπως η Hyundai Heavy Industries Co, είχαν για το 2007 συνολικές παραγγελίες πλοίων με χωρητικότητα 32 εκατομμυρίων τόνων ποσοστό που αντιστοιχεί στο 40,4% της παγκόσμιας αγοράς.

Τη θέση αυτή η Ν.Κορέα τη κατακτά συνέχεια από το 2003 και ακολουθούν τα κινέζικα ναυπηγεία με 29,2 εκατομμύρια τόνους κατά το 2007 με την τρίτη θέση να καταλαμβάνει η Ιαπωνία με 6,5 εκατομμύρια τόνους. Οι παραγγελίες που εκκρεμόυν αυτή τη στιγμή για τις τρείς χώρες (παραγγελίες από το 2005 και μετά) είναι αντίστοιχα 64,4 εκατομμύρια τόνους για την Ν.Κορέα και από 52,4 και 30,3 για Κίνα και Ιαπωνία. Σύμφωνα με αυτά τα στοιχεία ένα στα τρία (ποσοστό 34%) καινούργια πλοία που βγαίνουν στη θάλασσα κατασκευάζονται στα Ν.Κορεάτικα ναυπηγεία.

Αυτά τα μεγέθη είναι λογικά αν αναλογιστεί κανείς ότι στη Ν.Κορέα βρίσκονται τα εφτά από τα δέκα μεγαλύτερα ναυπηγεία του κόσμου και ότι ο ανταγωνισμός στη βιομηχανία πετρελαίου απαιτεί συνέχεια ναυπηγήσεις δεξαμενόπλοιων καθώς και πλοίων για εκμετάλλευση υποθαλάσσιων κοιτασμάτων. Στην εσωτερική αγορά της Ν.Κορέας την πρώτη θέση καταλαμβάνει το ναυπηγείο της Hyundai, που είναι και το μεγαλύτερο του κόσμου, με 14,45 εκατομμύρια τόνους για το 2007 ακολουθούμενο από την Samsung Heavy Industries Co με 10,9 και την Daewoo Shipbuilding and Marine Engineering Co. με 9.68 εκατομμύρια τόνους.Οι εγκαταστάσεις της Daewoo.

Οι εγκαταστάσεις της Daewoo.
Η δεξαμενή του ναυπηγείου.

Η δεξαμενή του ναυπηγείου.