Επικοινωνία με τα Τεχνικά Νέα  
Αρχική σελίδα ΔΩΡΕΑΝ καταχώρηση αγγελίας
Αρχείο άρθρων
   Προηγούμενες δημοσιεύσεις
Κυριακή , 29-03-2015
Αρχιτεκτονική και Οικολογία
VIDEO: Αρκολογία: Αρχιτεκτονική και Οικολογία

 

Η αρκολογία ως φιλοσοφία σχεδιασμού περιλαμβάνει υπερκατασκευές πολύ μεγάλου μεγέθους και με ιδιαίτερα μεγάλη πυκνότητα κατοίκων. Οι κατασκευές αυτές, που δεν έχουν υλοποιηθεί ακόμη και είναι σε ερευνητικό στάδιο, θα μπορούσαν να στεγάζουν συγκεντρωμένα τόσο κατοικίες, όσο και εμπορικά κτίρια... (δείτε το video)

Ένα υπερσυγκρότημα κατοικιών και εμπορικών κτιρίων εμπνευσμένο από τις αρχές της αρκολογίας
Σάββατο , 21-03-2015
Υψηλή Τεχνολογία
VIDEO: Δείτε το σπίτι του Μέλλοντος

Μπορεί να μην είναι το μεγαλύτερο, το πιο ακριβό, το πιο παλιό ή το συνοδευόμενο από την...απαιτούμενη κατάρα-θρύλο σπίτι, σίγουρα όμως είναι το πιο σύγχρονο!

Στην Λίμνη Washington, στο Seattle των Ηνωμένων Πολιτειών, έχει επιλέξει ο πλουσιότερος άνθρωπος του Κόσμου για... (δείτε το video)

Τετάρτη , 11-03-2015
Υψηλή Αρχιτεκτονική
LIGHT RAIL TRAIN BRIDGE, ΣΑΝΤΙΑΓΟ ΚΑΛΑΤΡΑΒΑ

Η LIGHT RAIL TRAIN BRIDGE βρίσκεται στην Ανατολική Πύλη της παλιάς Πόλης των Ιεροσολύμων κοντά στον Κεντρικό Σταθμό Λεωφορείων. Η τοποθεσία αυτή θεωρείται η «σύγχρονη είσοδος» στην Πόλη των Ιεροσολύμων. Τα αρχαία χρόνια ο δρόμος αυτός συνέδεε την παλιά Πόλη... (περισσότερα)

Κυριακή , 08-03-2015
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ HERZOG&DE MEURON
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΧΤΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΣΤΑΔΙΟΥ ΤΟΥ ΠΕΚΙΝΟΥ

Περιοδικό Spiegel: Κύριε Χερζόγκ, τις επόμενες εβδομάδες,(σ.σ.το άρθρο δημοσιεύτηκε στις 30/7/08) εκατομμύρια άνθρωποι που θα παρακολουθούν τους Ολυμπιακούς θα βλέπουν την αρχιτεκτονική σας. Μπορείτε να ισχυριστείτε ότι χτίσατε τον πιο διάσημο στίβο... (περισσότερα)


Herzog
Πέμπτη , 05-03-2015
Παρουσίαση
Ο ΕΥΓΕΝΙΚΟΣ ΓΙΓΑΝΤΑΣ ΤΟΥ ΠΑΡΙΣΙΟΥ

Υπάρχει μια πιθανότητα, τα τελευταία χρόνια, το Παρίσι να συναγωνιστεί το Λονδίνο στην τάση της ανύψωσης της κορυφογραμμής των κτιρίων του προς τα ουράνια. Εάν αυτό συμβεί τότε είναι πιθανό να στραφεί στον Jean Nouvel για... (περισσότερα)


Jean Nouvel
Τετάρτη , 25-02-2015
Πρωτοποριακός σχεδιασμός
ΤΟ ΠΕΤΡΙΝΟ ΣΠΙΤΙ 9x9 ΣΤΗ ΒΑΥΑΡΙΑ

Πολλοί αρχιτέκτονες έχουν δουλέψει πάνω στο σχεδιασμό, συνήθως κατοικιών, που απαιτούν την ενσωμάτωση σε ένα παραδοσιακό οικιστικό τοπίο αλλά ταυτόχρονα αποτελούν ένα έργο μοντέρνου σχεδιασμού. Ο αρχιτέκτονας Titus Bernhard παρουσιάζει μέσω μιας κατοικίας στα προάστια του... (περισσότερα)

Η όψη της πέτρινης κατοικίας λιτή και αυστηρή
Κυριακή , 22-02-2015
Υλικά
ΔΑΠΕΔΟ ΑΠΟ ΚΟΥΚΟΥΤΣΙΑ ΡΟΔΑΚΙΝΩΝ
ΣΤΗ ΝΟΤΙΑ ΑΦΡΙΚΗ

Τα πατώματα από κουκούτσια ροδάκινων φαίνεται να έχουν ιστορία στη Νότια Αφρική. Το φυσικό και ζεστό αυτό υλικό έκανε εντύπωση στον ιδιοκτήτη γκαλερί της Νότιας Αφρικής, Allah le Roux. Το είδε πρώτη φορά όταν ήταν παιδί... (περισσότερα)

Φωτογραφία του δαπέδου στην τελική του μορφή
Παρασκευή , 20-02-2015
Πρωτοποριακές κατασκευές
ΑΤΣΑΛΙΝΟ ΠΕΠΛΟ

 TΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΗΣ SWAROVSKI δε θα μπορούσε παρά να είναι ξεχωριστό. Το αρχιτεκτονικό γραφείο d e signstudio regina dahmen-ingenhoven κατασκεύασε ενα πέπλο απο κράμα ατσαλιού το οποίο δίνει μια παραμυθένια όψη στην είσοδο του εργοστασίου, στο Watten της Αυστρίας. (περισσότερα)
Δευτέρα , 16-02-2015
Παρουσίαση προϊόντος
ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ ΓΙΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΕΣ

Η νέα γενιά IDEA 9NG high speed release ξεπερνάει σε δυνατότητες και επιδόσεις κάθε φαντασία. Τώρα έχετε έξι (6) πολύ σημαντικούς λόγους για να γίνει... (περισσότερα)

Πέμπτη , 12-02-2015
Κτίρια
ΕΝΑΣ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟΣ ΒΟΤΑΝΙΚΟΣ ΚΗΠΟΣ

Ο νέος βοτανικός κήπος στο Μedellin της Colombia, είναι αρκετά μεγάλος σε διαστάσεις, πρωτότυπος και εντυπωσιακός. Ανακαινίστηκε... (περισσότερα)


Άποψη στο εσωτερικό της κατασκευής
Δευτέρα , 09-02-2015
Ενέργεια
ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ ΦΥΛΛΑ

 Η SMIT (Sustainably Minded Interactive Technology) έχει μια διαφορετική πρόταση για τις εναλλακτικές και φιλικές προς το περιβάλλον πηγές ενέργειας. Το όνομά της είναι GROW και σε ότι αφορά... (περισσότερα)


Φωτοβολταϊκά φύλλα
Κυριακή , 08-02-2015
Εκδηλώσεις
ΤΑ AMERICAN ARCHITECTURE AWARDS ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Τα βραβεία  αμερικάνικης αρχιτεκτονικής είναι ένας θεσμός που έχει καθιερωθεί εδώ και 10 χρόνια και έχουν ως σκοπό τους να διακρίνουν και να τιμήσουν τα πιο ξεχωριστά συνάμα πρωτοποριακά επιτεύγματα αρχιτεκτονικής που έχουν σχεδιαστεί ή χτιστεί από ηγετικές αμερικάνικες ή... (περισσότερα)

Πέμπτη , 05-02-2015
Κτίρια
ΘΕΑΤΡΟ 'Η ΚΕΝΤΡΟ ΑΦΑΛΑΤΩΣΗΣ;

Μάλλον και τα δύο. Το εντυπωσιακό Teatro del Agua στα Κανάρια Νησιά της Ισπανίας συνδυάζει μονάδα αφαλάτωσης και θεατρική σκηνή, αποδεικνύοντας οτι η ψυχαγωγία και η προστασία του περιβάλλοντος είναι δυο έννοιες όχι και τόσο άσχετες μεταξύ τους. Το συγκρότημα θα λειτουργεί αποκλειστικά με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και είναι κατασκευή του Charles Paton και των Grimshaw Architects. (περισσότερα)

Το Teatro del Agua όπως θα είναι όταν θα ολοκληρωθούν οι διεργασίε κατασκευής του.
Σάββατο , 31-01-2015
Πρωτοποριακός σχεδιασμός
ΕIΚΟΣΙ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ - ΕΙΚΟΣΙ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΕΣ

Οι MVRDV, ο Kengo Kuma και ο Julien De Smedt είναι μεταξύ των είκοσι αρχιτεκτόνων στους οποίους ανατέθηκε ο σχεδιασμός αντίστοιχων είκοσι πολυτελών κατοικιών στην Ταιβάν. Μαζί τους ο Ισπανός Fernando... (περισσότερα)


Aima, απο τον Κengo Κuma
Παρασκευή , 30-01-2015
Πρωτοποριακός σχεδιασμός
ΒΕΛΓΙΚΟ ΓΕΥΜΑ ΣΤΑ 60 ΜΕΤΡΑ ΥΨΟΣ

Η Dinner in the Sky, όπως είναι γνωστή η εταιρεία, χρησιμοποιεί έναν γερανό για να ανυψώσει το τραπέζι, τα καθίσματα, τον αρχιμάγειρα, τους σερβιτόρους, τρόφιμα και 22 πελάτες σε περίπου... (περισσότερα)


Οι πελάτες δένονται στις καρέκλες τους με ζώνες ασφαλείας έξι σημείων
Δευτέρα , 26-01-2015
Υλικά
RE-BOARD: ΝΕΟ ΠΟΛΥΜΟΡΦΙΚΟ,
ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

Το Re-board, μια ειδική κατασκευή από κυματοειδές χαρτόνι, αποτελεί τη νέα πρόταση από... (περισσότερα)


Ψευδότοιχοι – Ψευδοροφές
Παρασκευή , 23-01-2015
Πρωτοποριακός σχεδιασμός
ΤΟ IPOD-ΚΤΙΡΙΟ ΣΤΟ ΝΤΟΥΜΠΑΪ

Η αναπτυξιακή εταιρία Omniyat Properties σχεδιάζει να προωθήσει προγράμματα κόστους 3.000.000 Dh, αρχίζοντας από ένα πύργο πολυτελείας η μορφή του οποίου εμπνεύστηκε από το iPod MP3 player της Apple. Η εταιρία θα αναγγείλει... (περισσότερα)


Ένα κτίριο iPod που ξεφυτρώνει μέσα στην πόλη συνθέτει την κεντρική ιδέα των αρχιτεκτόνων James Law Cybertecture International
Δευτέρα , 19-01-2015
Πρωτοποριακός σχεδιασμός
ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΙΑ Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΕΧΕΙ...ΚΑΓΚΕΛΑ

Εξετάζοντας τα στατιστικά στοιχεία εγκληματολογίας της Αυστρίας και των ΗΠΑ, διαπιστώνουμε κάτι αξιοπερίεργο. Αν και οι ΗΠΑ έχουν μεγαλύτερα ποσοστά εγκλημάτων σχεδόν σε κάθε κατηγορία (φόνους, βιασμούς, ληστείες, επιθέσεις κ.α.), οι Αυστριακοί θριαμβεύουν... (περισσότερα)


Μπορεί να μην είναι αντιληπτό με μια πρώτη ματιά, αλλά πρόκειται για ένα κτήριο φυλακών της Αυστρίας
Παρασκευή , 16-01-2015
Κτίρια
DIDDEN VILAGE, MVRDV:…ΣΑΝ ΑΠΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ

Η μορφολογία είναι αξιοσημείωτη. Τοίχοι – παραπετάσματα με ανοίγματα για παράθυρα, περιβάλλουν μια σειρά από «σπιτάκια». Στην πραγματικότητα, τα «σπιτάκια» αυτά με την τριγωνική οροφή, που μοιάζουν σαν να βγήκαν από παιδική ζωγραφιά, είναι τα υπνοδωμάτια. Όλα τα... (περισσότερα)


Η προσθήκη ξεχωρίζει αισθητά από τα υπάρχοντα κελύφη του οικισμού.
Πέμπτη , 15-01-2015
Αεροδρόμια
ΤΟ ΠΙΟ ΟΜΟΡΦΟ ΚΤΙΡΙΟ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ;

Ύστερα απο 5 χρόνια εργασιών κατασκευής το μεγαλύτερο αεροδρόμιο του κόσμου είναι έτοιμο προς χρήση. Πρόκειται για το αεροδρόμιο του Πεκίνου το οποίο είναι παγκοσμίως το πιο εξελιγμένο όχι μόνο τεχνολογικά αλλά και όσον αφορά την επιβατική εμπειρία και την λειτουργικότητά του. Με σχήμα που θυμίζει τοπικά σύμβολα και με πλήθος καμπύλων επιφανειών, το νέο αεροδρόμιο είναι πραγματικά ένα χάρμα οφθαλμών. Υπεύθυνοι για την κατασκευή είναι οι βρεττανοί Foster & Partners.

(περισσότερα)

Η εντυπωσιακη αεροδυναμική οροφή του αεροδρομίου προσφέρουν εξαιρετικό θέαμα κατα την απογείωση και προσγείωση
Δευτέρα , 12-01-2015
Πρωτοποριακός σχεδιασμός
ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΔΙΑΣΤΗΜΟΠΛΟΙΟ ΠΡΟΣΓΕΙΩΝΕΤΑΙ,
ΧΑΡΗ ΣΤΗ Ζ.HADID

Πρόσφατα ανακοινώθηκε από κριτική επιτροπή 6 ατόμων ότι η αρχιτέκτονας Zaha Hadid, με έδρα το Λονδίνο, κέρδισε τον αρχιτεκτονικό διαγωνισμό για το Μουσείο Guggenhein στο Vilnius, της Λιθουανίας. Ο Διαγωνισμός οργανώθηκε και μελετήθηκε από... (περισσότερα)


Το κτίριο βρίσκεται σε πανέμορφη τοποθεσία
Κυριακή , 11-01-2015
Γέφυρες
ΓΕΦΥΡΑ ΜΟΝΑΔΙΚΗΣ ΜΟΡΦΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΣΤΑΣΗΣ
ΣΤΟ ΝΤΟΥΜΠΑΙ

Ακόμα μία κατασκευή με χαρακτηρισμό «η ψηλότερη» και «η μεγαλύτερη» του κόσμου, προστίθεται στα μελλοντικά σχέδια του Ντουμπάι. Πρόκειται για την έκτη γεφύρωση πάνω από τον όρμο του Ντουμπάι, σχεδιάστηκε από την ομάδα... (περισσότερα)


Η αεροδυναμική μορφή της γέφυρας στον όρμο του Ντουμπάι
Σάββατο , 10-01-2015
Πρωτοποριακός σχεδιασμός
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΤΗΣ ΟΠΕΡΑΣ ΤΟΥ ΣΙΔΝΕΫ

Ο αρχικός σχεδιαστής του συμβόλου της αυστραλιανής πόλης, Jørn Utzon, και ο γιος του Jan, συνεργάστηκαν με τον αυστραλό αρχιτέκτονα R. Johnson. Σκοπός τους είναι ο σχεδιασμός και η διαμόρφωση ενός χώρου που... (περισσότερα)


Το σύμβολο της αυστραλιανής πόλης
Πέμπτη , 08-01-2015
Κτίρια
DAEKWON PARK: ΥΠΕΡΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΓΙΑ ΒΙΩΣΙΜΟΥΣ ΟΥΡΑΝΟΞΥΣΤΕΣ

Εδώ και τέσσερα χρόνια πραγματοποιείται ο διαγωνισμός για ουρανοξύστες eVolo Scyscraper Competition παρουσιάζοντας κορυφαίες ιδέες της αρχιτεκτονική του μέλλοντος και αποκαλύπτοντας μία εκπληκτική σειρά από καινούριες συλλήψεις αρχιτεκτόνων, μηχανικών και σχεδιαστών. Η τελευταία φουρνιά... (περισσότερα)


Daekwon park
Τρίτη , 06-01-2015
Διακόσμηση
Η ΙΚΕΑ ΠΡΩΤΟΤΥΠΕΙ ΔΙΑΚΟΣΜΩΝΤΑΣ ΤΡΑΙΝΟ

 

Πλέον, οι διαφημίσεις σε μορφή αφισών σε σταθμούς μετρό και πάνω στα οχήματα φαίνονται ξεπερασμένες μπροστά στην πρωτοποριακή αυτή ιδέα. Εξάλλου, το όνομα ΙΚΕΑ έχει συνδυαστεί συνειρμικά... (περισσότερα)


Το χρωματιστό τραίνο της ΙΚΕΑ
Δευτέρα , 05-01-2015
Κτίρια
«ΦΕΡΕΤΖΕΣ» ΣΤΑ ΚΤΙΡΙΑ ΤΟΥ ΜΠΑΧΡΕΙΝ

Το Κεντρικό Δημοτικό Συμβούλιο είναι ο πρώτος θεσμός που φαίνεται να επικυρώνει ότι τα ψηλά κτίρια θα πρέπει να έχουν παράθυρα τα οποία θα επιτρέπουν μεν το φως να τα διαπερνά, αλλά... (περισσότερα)


Μεγάλες αντιθέσεις στα ύψη των κτιρίων της πρωτεύουσας του Μπαχρέιν
Κυριακή , 04-01-2015
Κτίρια
VIVALDI TOWER ΣΤΟ ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ

Άλλη μια κατασκευή των Foster & Partners κινεί το ενδιαφέρον της αρχιτεκτονικής κοινότητας: το κτιριο της Ernst & Young στην περιοχή Vivaldi park στο Άμστερνταμ. Το κτίριο έχει 24 ορόφους και χωρίζεται σε δυο πύργους οι οποίοι είναι προσανατολισμένοι με τρόπο που να απορροφούν τη μεγαλύτερη δυνατή ηλιακή ακτινοβολία. (περισσότερα)

Οι πύργοι Vivaldi στο Άμστερνταμ
Παρασκευή , 02-01-2015
Εκθέσεις
ΕΠΙΠΛΕΟΝΤΑΣ ΣΕ ΜΙΑ ΒΥΘΙΖΟΜΕΝΗ ΠΟΛΗ

Η Νέα Ορλεάνη είναι μια πόλη που περιβάλλεται από νερό, μια πόλη που βυθίζεται. Περικυκλωμένη από προστατευτικά αναχώματα, η πόλη απλώνεται κάτω από την λίμνη Pontchartrain και τον ποταμό Mississippi.Οι κάτοικοι έχουν εγκατασταθεί τόσο κοντά σε... (περισσότερα)


Πλωτή πόλη
Δευτέρα , 29-12-2014
Όταν ο Φόστερ μεγαλουργεί
ΤΟ «ΚΡΥΣΤΑΛΛΙΝΟ ΝΗΣΙ» ΣΤΗ ΜΟΣΧΑ

Ένα από τα πιο φιλόδοξα παγκοσμίως κτηριακά έργα, ένα «κρυστάλλινο νησί» (Crystal Island), έχει ήδη κατοχυρώσει την άδεια για προκαταρκτική μελέτη προγραμματισμού, στη Μόσχα. Μία δομή κολοσσιαίων διαστάσεων που θα στεγάζει συνολική επιφάνεια 2.5 εκατομμυρίων τετραγωνικών μέτρων φανερώνει την πρωτοφανή... (περισσότερα)

Η κορυφή του «κρυστάλλινου νησιού» με τη δυναμική, τριγωνική του φόρμα
Κυριακή , 28-12-2014
Πρωτοποριακος σχεδιασμός
Η ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑΡΙΣΙΟΥ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗN ΜΠΑΓΚΕΤΑ ΤΟΥ JEAN NOUVEL

Ούτε «κουτί παπουτσιών» ( όπως η Concertgebouw του Άμστερνταμ), ένας τύπος αίθουσας με την σκηνή μπροστά από τις περιορισμένες σε αριθμό θέσεις θεατών(1200 άτομα), ούτε «κοιλάδα» ( όπως η φιλαρμονική του Βερολίνου) όπου οι εξώστες του... (περισσότερα)


Αναπαράσταση της συνολικής μορφής του κτιρίου
Τρίτη , 23-12-2014
Αντιγράφοντας τη φύση
ΤΟ ΓΛΥΠΤΟ-ΛΟΥΛΟΥΔΙ

Το γλυπτό «Floralis Genérica», όπως ονομάστηκε από το δημιουργό του, τον αργεντινό αρχιτέκτονα Eduardo Catalano, είναι ένα γλυπτό με μορφή λουλουδιού ύψους 25 μέτρων, βάρους 18 τόνων, με έξι πέταλα από αλουμίνιο και μέταλλο που ανοίγουν με το πρώτο φως... (περισσότερα)

Το «Floralis Genérica» ανοιχτό, με το φως της μέρας
Δευτέρα , 22-12-2014
Ίδρυμα Le Corbusier
ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ Η VILLE RADIEUSE TOY LE CORBUSIER!

Αντιπρόσωπος του Σεΐχη Mohammed bin Rashid Al Maktoum, πρωθυπουργού των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, ανακοίνωσε την πρώτη του μηνός, ότι η κυβέρνηση του ήλθε σε συμφωνία με το ίδρυμα Le Corbusier, για την απόκτηση των... (περισσότερα)


Le Corbusier
Τρίτη , 16-12-2014
Νοσηλεία στη φύση
ΤΟ ΝΕΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΙΔΩΝ ΣΤΟ ΚΙΕΒΟ

Μετά από το διαγωνισμό που κέρδισε στα τέλη του προηγούμενου χρόνου, η ομάδα «bdpgroupe6», ανάμεσα σε διαγωνιζόμενους από Γερμανία, Ολλανδία, Ιταλία, Αγγλία, Ουκρανία και ΗΠΑ, ανέλαβε να σχεδιάσει ένα Νοσοκομείο Παίδων 250 κρεβατιών στο Κίεβο της Ουκρανίας. Η περιοχή που... (περισσότερα)

Μοντέρνος σχεδιασμός και φυσικό περιβάλλον αποτελούν τα δύο βασικά στοιχεία της σύνθεσης του έργου
Κυριακή , 14-12-2014
Πρωτοποριακός σχεδιασμός
TO ΚΤΗΡΙΟ CRYSTAL: ΕΝΑ ΔΙΑΜΑΝΤΙ ΠΟΛΛΩΝ ΚΑΡΑΤΙΩΝ

Ο William Thorsell, διευθυντής του Μουσείου ROM (Royal Ontario Museum), ο οποίος προώθησε ουσιαστικά την πραγματοποίηση του έργου αυτού, δήλωσε ότι δεν του προκάλεσε έκπληξη η επιλογή του περιοδικού: «Είναι αντικείμενο πολλών συζητήσεων παγκοσμίως. Πολλοί άνθρωποι... (περισσότερα)


Η εντυπωσιακή προσθήκη του μουσείου ROM, Οντάριο, Καναδάς
Τετάρτη , 10-12-2014
MERKX&GIROD: Κερί ή βιβλίο?
ΟΙ MERKX+GIROD ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΥΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ 19ΟΥ ΑΙΩΝΑ ΣΕ ΜΟΝΤΕΡΝΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ

Οι Ολλανδοί ιδιοκτήτες βιβλιοπωλείων Selexyz, προσέγγισαν τους αρχιτέκτονες Merkx+Girod ζητώντας τους να επανασχεδιάσουν και να μετατρέψουν μία εκκλησία του 19ου αιώνα στο Maastricht, σε μοντέρνο βιβλιοπωλείο. Η προσέγγιση αυτή είχε ιδιαίτερες απαιτήσεις, αφού ζητήθηκε από τους αρχιτέκτονες να δημιουργήσουν... (περισσότερα)


Στο δεξιό τμήμα αναπτύσσεται η βιβλιοθήκη σε τρία επίπεδα, ενώ στον υπόλοιπο χώρο προβάλλεται η εντυπωσιακή αρχιτεκτονική της εκκλησίας
Δευτέρα , 08-12-2014
Υποβρύχιες πόλεις
ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ
ΤΟΥ ΠΕΡΣΙΚΟΥ ΚΟΛΠΟΥ

Η ζωή κάτω από τη θάλασσα δεν αποτελεί πλέον μόνο μία σκηνή της φαντασίας του Ιούλιου Βερν. Η «Crescent-Hydropolis Resorts», εταιρία υποβρύχιων θέρετρων, κατασκευάζει το «Hydropolis», ξενοδοχείο με έκταση 1.100.000 τετραγωνικά πόδια που... (περισσότερα)


Τρισδιάστατη αναπαράσταση μιας μονάδας «Hydropolis», με λειτουργίες πάνω και κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας
Σάββατο , 06-12-2014
Βιοκλιματικός σχεδιασμός
ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ ΓΙΑ ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ

Στην ελληνική αγορά υπάρχουν τα εξής:

Στα ΒιοΚΛΙΜΑΤΙΚΑ όλα τα υποσυστήματα χρησιμοποιούν τις πιο σύγχρονες μεθόδους υπολογισμού των κλιματολογικών και ενεργειακών παραμέτρων, όπως αυτές καθορίζονται από τις Διεθνείς και τις Ευρωπαϊκές επιτροπές στα θέματα της... (περισσότερα)
Παρασκευή , 05-12-2014
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ
"LIGHTING ANATOMY"

Στόχο του Lighting Anatomy(περισσότερα)

Πέμπτη , 04-12-2014
Πρωτοποριακός σχεδιασμός
ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΟΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ WATERFRONT CITY ΤΟΥ ΝΤΟΥΜΠΑΙ

Η Waterfront City πρόκειται να αποτελέσει το κέντρο μιας μεγαλύτερης υπό διαμόρφωση περιοχής του παραθαλάσσιου μετώπου. Η συνολική έκταση της διαμορφωμένης ακτής φτάνει τα 140.000.000 τ.μ., πρόκειται να αποτελέσει περιοχή κατοικίας για 1,5 εκατομμύρια... (περισσότερα)


Waterfront City
Κυριακή , 30-11-2014
Διανομές δωματίων!
«CASULO»: ΤΟ ΝΕΟ ΚΟΥΤΙ-ΔΩΜΑΤΙΟ

Για ακόμα μία φορά οι ελάχιστες διαστάσεις και η ανάγκη για εξοικονόμηση χώρου φέρνουν ένα ενδιαφέρον αποτέλεσμα στο σχεδιασμό επίπλου. Το νέο «μαγικό» κουτί έχει διαστάσεις 80 x 120 εκατοστά και εσωκλείει οτιδήποτε χρειάζεται για... (περισσότερα)


Το «Casulo» στην πρωταρχική μορφή κουτιού
Σάββατο , 29-11-2014
Το αυτόνομο ενεργειακό σπίτι του μέλλοντος
Το αυτόνομο ενεργειακό σπίτι του μέλλοντος

 


 

To 'zero house' αποτελεί μία άψογη προκατασκευασμένη δομή, η οποία καλύπτει αυτόνομα τις ενεργειακές της απαιτήσεις. Έχει σχεδιαστεί από τον Scott Specht και πρόκειται για... (περισσότερα)


Εξωτερική άποψη του ''zero house''
Πέμπτη , 27-11-2014
Ο πλούσιος αιώνας του Niemeyer
O OSCAR NIEMEYER ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΑ ΕΚΑΤΟ

Ο Oscar Ribeiro de Almeida Niemeyer Soares Filho, γνωστός ως Oscar Niemeyer, γεννημένος 15 Δεκεμβρίου 1907, γιόρτασε πρόσφατα τα εκατοστά του γενέθλια. Μισεί, δηλώνει, τις ορθές γωνίες όσο και τον καπιταλισμό. Άτυπος αρχιτέκτονας και κομμουνιστής ποτέ δεν είχε σκεφτεί πως... (περισσότερα)

Εκατό χρόνια «χαραγμένα» στο πρόσωπο του Oscar Niemeyer
Τρίτη , 25-11-2014
Βρες τη βιβλιοθήκη
Η ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΟΥ ΚΑΝΣΑΣ

Τα βιβλία που έχουν τοποθετηθεί στην πρόσοψη της βιβλιοθήκης του Κάνσας, αποτελούν μία πολυσυζητημένη προσθήκη σε κτήριο της περιοχής. Το χαρακτηριστικό αυτό αντικείμενο της λειτουργίας της βιβλιοθήκης αντιγράφηκε και χρησιμοποιήθηκε σαν σύμβολο για να μορφοποιήσει την όψη του κτηρίου, προβάλλοντας... (περισσότερα)

Εντοπίζοντας τη βιβλιοθηκη
Κυριακή , 23-11-2014
Πρωτοποριακός σχεδιασμός
Πολύ περισσότερο απο ένα απλό μπουκάλι

Εμπνευόμενος απο τη φύση και τη γεωμετρία ο Etienne Meneaou σχεδίασε μια σειρά μπουκάλια κρασιού, τις "Carafes" οι οποίες μοιάζουν με κλαδιά δέντρου ή με αρτηρίες και φιλοδοξούν να κάνουν το τραπέζι σας πολύ πιο ενδιαφέρον. (περισσότερα)
Τετάρτη , 19-11-2014
Έκθεση
Πετάξτε τα έπιπλα απο το παράθυρο

Σε ένα εγκαταλελειμμένο τετραόροφο κτίριο στο Σαν Φρανσίσκο λειτουργεί εδώ και έντεκα χρόνια η έκθεση Defenestration. Μόνο που τα εκθέματα δε βρίσκονται στο εσωτερικό του κτιρίου αλλά στο εξωτερικό αυτού. Για την ακρίβεια, κρέμονται έξω απο τα παράθυρα. Υπεύθυνος για την εγκατάσταση αυτή είναι ο Brian Goggin. (περισσότερα)
Δευτέρα , 17-11-2014
Διακόσμηση
Καθρέφτες στην οροφή

Οι διακοσμητές του ιταλικού αυτού εστιατορίου - οινοπωλείου στη Στουττγάρδη είχαν μια πολύ ωραία έμπνευση: στο εσωτερικό της οροφής τοποθέτησαν μικρούς και μεγάλους καθρέφτες, σε διάφορα σχήματα και κορνίζες. Ο χώρος απέκτησε άλλη αίσθηση και το κέντρο του ενδιαφέροντος είναι πλέον, εκτός απο τις σπεσιαλιτέ, το ταβάνι!  (περισσότερα)
Κυριακή , 16-11-2014
Γέφυρες
Σκεπαστή γέφυρα απο τη Zaha Hadid

Η εντυπωσιακή αυτή γέφυρα με το πρωτοποριακού σχεδιασμού στέγαστρο βρίσκεται στη Σαραγόσα της Ισπανίας. Περιλαμβάνει τέσσερις εκθεσιακούς χώρους και συνδυάζει το τερπνόν μετά του ωφελίμου: και ψυχαγωγία και προστασία απο τον ήλιο για ευχάριστους περιπάτους πάνω απο το ποτάμι. (περισσότερα)
Παρασκευή , 14-11-2014
Κτίρια
Los Angeles Business Council Architecture Awards

Πριν λίγες μέρες έγινε η τελετή απονομής των 37ων ετήσιων βραβείων αρχιτεκτονικής στο Los Angeles, όπου ξεχώρισαν πολλές κατασκευές, δώδεκα διαφορετικών κατηγοριών, ανάμεσα στις οποίες αρκετές ξεχώρισαν χάρη στον "πράσινο" προσανατολισμό τους. Δείτε τα κτίρια που βραβεύτηκαν εδώ . (περισσότερα)
Τετάρτη , 12-11-2014
Πρωτοποριακός σχεδιασμός
Σπίτια για μέλισσες, νυχτερίδες και πουλιά απο οικιακά απόβλητα

Τα παλιά περιοδικά, οι συσκευές που πια δε χρησιμοποιείτε καθώς και άλλα αντικείμενα προς πέταμα βρίσκουν το ρόλο τους. Στο άρθρο αυτό παρουσιάζεται πλούσιο φωτογραφικό υλικό απο διάφορες ιδέες για την κατασκευή φωλιών - αληθινών αρχιτεκτονικών επιτευγμάτων.  (περισσότερα)

Τα παλιά περιοδικά αποκτούν ένα νέο ρόλο
Κυριακή , 09-11-2014
Κτίρια
Οι πισίνες του Λονδίνου

Άλλες μαρμάρινες, άλλες με εντυπωσιακά πατώματα, άλλες κατεστραμμένες, οι πισίνες της αγγλικής πρωτεύουσας έχουν απο μια ιστορία η καθεμία να διηγηθούν. Στο αφιέρωμα που ακολουθεί αλλά και στην ιστοσελίδα της φωτογράφου μπορείτε να θαυμάσετε τις κατασκευές αυτές, που εκτός απο χώρος αναψυχής είναι και ενδιαφέρουσες σχεδιαστικά.  (περισσότερα)

Μια πισίνα με μαρμάρινο δάπεδο
Παρασκευή , 07-11-2014
Κτίρια
King Abdulaziz Centre for Knowledge and Culture

Η Σαουδική Αραβία προκαλεί και πάλι το ενδιαφέρον της αρχιτεκτονικής κοινότητας χάρη στο King Abdulaziz Centre for Knowledge and Culture που σχεδίασε η νορβηγική Snohetta . Το κτιριακό αυτό συγκρότημα σχεδιάστηκε για να  αντικατοπτρίζει την ιστορία του πετρελαίου στη Σαουδική Αραβία και θα ενσωματώνει ενα μουσείο, μια βιβλιοθήκη, ένα θέατρο και κινηματογράφο.

(περισσότερα)

Το King Abdulaziz Centre for Knowledge and Culture απο τη Snohetta
Παρασκευή , 31-10-2014
Κτίρια
Μια κυψέλη στη Σλοβενία

Το εντυπωσιακό αυτό κτίριο βρίσκεται στην Izola της Σλοβενίας. Κατασκευάστηκε στη βιομηχανική περιοχή της πόλης με σκοπό να στεγάσει χαμηλού εισοδήματος νέες οικογένειες και ζευγάρια. Όσον αφορά όμως στο σχεδιασμό, αυτός κάθε άλλο παρά χαμηλού επιπέδου είναι: τα μοτίβα που θυμίζουν περασμένες δεκαετίες αλλά και το εκπληκτικό σύστημα ανακύκλωσης αέρα και ηλιοπροστασίας σίγουρα θα κάνει αρκετούς να αναθεωρήσουν την άποψή τους περί δυνατοτήτων των βαλκανίων αρχιτεκτόνων.  (περισσότερα)

Δεν είναι κυψέλη για μέλισσες, είναι πολυκατοικία!
Κυριακή , 26-10-2014
Πρωτοποριακός σχεδιασμός
Σπίτι για ελέφαντες

Ελάχιστοι απο μας θα έχουν ποτέ τη δυνατότητα να μείνουν σε σπίτι σχεδιασμένο απο τον αρχιτέκτονα Norman Foster. Φαίνεται όμως οτι οι ελέφαντες του ζωολογικού κήπου της Κοπενχάγης είναι πιο τυχεροί. Η νέα τους κατοικία είναι μια εντυπωσιακή κατασκευή με φυσικά υλικά, όχι και τόσο κοντά σε αυτά που μας είχε συνηθίσει η γνωστή εταιρία. (περισσότερα)

Όταν οι μεγάλοι αρχιτεκτοες σχεδιάζουν για τους ελέφαντες
Σάββατο , 25-10-2014
Πρωτοποριακός σχεδιασμός
Lilypad, το κτίριο που επιπλέει

Πραγματικά δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψει κανείς την κατασκευή αυτή. Μεταφερθείτε εδώ και δείτε την πρόταση του οραματιστή βέλγου αρχιτέκτονα Vincent Callebaut για τα κτίρια του μέλλοντος. (περισσότερα)
Δευτέρα , 20-10-2014
Κτίρια - Ξενοδοχεία
Plaza Hotel @ New York

Το PLAZA HOTEL ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ άνοιξε ξανά ύστερα απο εργασίες ανακαίνισης που διήρκησαν 2 χρόνια και κόστισαν $ 400 εκατομμύρια. Το πολυτελές ξενοδοχείο των 282 δωματίων και των $ 1.000 τη βραδιά  σχεδίασε η ομάδα του ελληνοαμερικάνου Costas Kondylis. (περισσότερα)

Η είσοδος του ξενοδοχείου
Παρασκευή , 17-10-2014
Κτίρια - καινοτομία
Το κτίριο που παίζει μουσική

Ο David Byrne μετέτρεψε το NYC's Great Hall of the Battery Maritime Building σε ένα τεράστιο μουσικό όργανο, συνδέοντας τα διάφορα μέρη του με ένα είδος πιάνου μέσω του οποίου μπορεί να συνθέσει ήχους απο τις κολώνες, τις σωλήνες και άλλα μέρη του. Ποιός είπε οτι μόνο οι άνθρωποι μπορούν να παίξουν μουσική;  

(περισσότερα)

Το εσωτερικό του κτιρίου -μουσικού οργάνου
Τετάρτη , 15-10-2014
Κτίρια
Πράσινα κτίρια και στο Greenwich Village

Το πρώτο του πιστοποιημένο με LEED κτίριο αποκτά το Greenwich Village, στο One Jackson Square. Η εντυπωσιακή του γυάλινη πρόσοψη αλλά και το πλήθος των άλλων περιβαλλοντικά φιλικών χαρακτηριστικών που διαθέτει αποδεικνύουν περίτρανα οτι τα πράσινα κτίρια μπορούν να αποτελέσουν σχεδιαστικά πρότυπα.

(περισσότερα)

Συνδυασμός προστασίας του περιβάλλοντος και εντυπωσιακής αρχιεκτονικής
Παρασκευή , 10-10-2014
Συνέδρια - Εξωτερικό
Eco-Architecture 2008

Δείτε εδώ την επίσημη ιστοσελιδα του 2ου Διεθνούς Συνεδρίου Εναρμονισμού Αρχιτεκτονικής και Περιβάλλοντος, το οποίο λαμβάνει χώρα στις 23-25 Ιουνίου στο Algarve της Πορτογαλίας. (περισσότερα)
Τρίτη , 07-10-2014
Παρουσίαση - Εξωτερικό
Τα στάδια του Euro 2008

Στη σελίδα αυτή δείτε όλα τα γήπεδα τα οποία θα φιλοξενήσουν αγώνες στο Euro που μόλις άρχισε. Διάφορα μεγέθη και σχεδιασμοί, όλα όμως είναι εντυπωσιακά και παρουσιάζουν εξαιρετικό ενδιαφέρον, όχι μόνο αθλητικό, αλλά και αρχιτεκτονικό.

(περισσότερα)

Το Wörthersee Stadion
Δευτέρα , 29-09-2014
Συνέδρια - Εξωτερικό
Ετήσιο συνέδριο Αρχιτεκτόνων

2008 Architectural Engineering Conference (περισσότερα)

Σάββατο , 27-09-2014
Διεθνής Αγορά Εργασίας
Ζήτηση Αρχιτέκτονα από το Αρχ.Γραφείο του Michael Neumann (Αμερική - ΝΥ)

12 + person award-winning office seeking a team-spirited talented individual to work on high-end residential and retail design both here and abroad. Persons interested must have the following abilities (περισσότερα)

Παρασκευή , 26-09-2014
Πρωτοποριακός σχεδιασμός
Το Εθνικό Στάδιο των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου

Η «φωλιά του πουλιού», όπως αλλιώς ονομάζεται, είναι ένα εντυπωσιακό στάδιο που θα φιλοξενήσει τους προσεχείς Ολυμπιακούς Αγώνες, στο Πεκίνο της Κίνας.


Καταλαμβάνει συνολική επιφάνεια... (περισσότερα)


Μια απο τις εντυπωσιακές φωτογραφίες που περιέχει η επίσημη παρουσίαση: νυχτερινή άποψη του Σταδίου
Δευτέρα , 15-09-2014
Dubai
VIDEO: Τώρα και...περιστρεφόμενα κτίρια!!!

Είδαμε μέχρι τώρα υπόγειες πόλεις, κτίρια που αγγίζουν τα σύννεφα, γέφυρες τιτανικών διαστάσεων, χωριά με μηδενικές εκπομπές CO2! Εντάξει, μέχρι εδώ δεν...εντυπωσιαστήκαμε και πολύ, εε;

Όμως, όταν γύρισαν να μας πουν ότι θα φτιαχτεί και περιστρεφόμενο κτίριο, τότε σπεύσαμε να... (δείτε το video)

Σάββατο , 13-09-2014
Οδηγώντας στις Άλπεις
Όταν η ανάγκη γίνεται διακόσμηση (από το ταξίδι μας στην Αυστρία!)

Στα τέλη Απριλίου πήγαμε με τα ΤΕΧΝΙΚΑΝΕΑ στην Αυστρία. Παρότι πολλά είναι αυτά που πρέπει να αναφέρω για την αυστριακή ύπαιθρο και φυσικά κολακευτικά, εντούτοις θα σταθώ σε ένα μόνο από αυτά που μου έκαναν εντύπωση... (περισσότερα)

Δευτέρα , 08-09-2014
Ξενοδοχείο 7 αστέρων
Το νέο, υπερπολυτελές, ξενοδοχείο-ζούγκλα στο Dubai

Το κτήριο αποτελείται από 28-πατώματα και υπολογίζεται να κοστίσει 173 εκατομμύρια βρετανικές λίρες. Θα είναι 300m από την ακτή του Dubai και προσιτό μόνο με βάρκα ή ελικόπτερο. Η ημισεληνοειδής λιμνοθάλασσα που το περιβάλλει είναι ένα υποβρύχιο τοπίο με ζωηρόχρωμα... (περισσότερα)

Σχέδιο του νέου ξενοδοχείου-ζούγκλα
Δευτέρα , 01-09-2014
Αρχιτεκτονική για την ανθρωπότητα - Εκκληση για την ανακατασκευή της Μαιμάρ
Αρχιτεκτονική για την ανθρωπότητα - Εκκληση για την ανακατασκευή της Μαιμάρ

Ο σύλλογος Architecture for Humanity συγκεντρώνει πόρους για να υποστηρίξει τις προσπάθειες ανακατασκευής της πόλης, μετά από την τραγωδία που έπληξε πρόσφατα την περιοχή. (περισσότερα)

η καταστροφή ολική
Παρασκευή , 29-08-2014
Ρευστή πρόσοψη
Ρευστή πρόσοψη

Η αρχιτεκτονική φίρμα Triptyque σχεδιάζει ένα κτίριο στην Coloumbia Street για μία διαφημιστική εταιρία. Η εντυπωσιακή του πρόσοψη τραβάει τα βλέμματα. (περισσότερα)

Columbia str building από triptyque
Δευτέρα , 25-08-2014
Ξεκινώντας τη δική μας βιοκλιματική κατοικία....
Ξεκινώντας τη δική μας βιοκλιματική κατοικία....

  • ΕΠΙΛΟΓΗ   ΟΙΚΟΠΕΔΟΥ  ......

Όταν είναι δυνατή η επιλογή του οικοπέδου καλό είναι να επιλέγεται ένα οικόπεδο με θέα προς το νότο και κύριο άξονα κατά την φορά ... (περισσότερα)

Παρασκευή , 22-08-2014
Βιοκλιματικές Κατοικίες...σε βίντεο
Βιοκλιματικές Κατοικίες...σε βίντεο

 

Το κτίριο αυτό βρίσκεται... (περισσότερα)


Warning: require(advert_front_L.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in /home/eyeont5/public_html/www.texnikanea.gr/newsCat.php on line 87

Warning: require(advert_front_L.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in /home/eyeont5/public_html/www.texnikanea.gr/newsCat.php on line 87

Fatal error: require() [function.require]: Failed opening required 'advert_front_L.php' (include_path='.:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php') in /home/eyeont5/public_html/www.texnikanea.gr/newsCat.php on line 87