Αρχική σελίδα Δωρεάν καταχώρηση αγγελίας
   
, 27-01-2016
Αρχιτεκτονική εφαρμογή… σε σωλήνες αποχέτευσης
ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ… ΣΕ ΣΩΛΗΝΕΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ

To Dasparkhotel βρίσκεται στην Αυστρία, σχεδιάστηκε από τον Andreas Strauus και αποτελεί μια πρωτότυπη προσέγγιση της σύγχρονης αρχιτεκτονικής, εγκαινιάζοντας τη χρήση των προβιομηχανικών υλικών στις κατασκευές.

Πρόκειται για μια κατασκευή από στιβαρούς σωλήνες αποχέτευσης από... ()

, 10-01-2016
Γιαπωνέζικες ιδέες υλικών
ΤΟ ΑΚΡΥΛΙΚΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

Το ακρυλικό κτήριο σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα Takeshi Hosaka, στην Ιαπωνία και πρόκειται για μία κατοικία που θα στεγάσει ένα ζευγάρι με τρία παιδιά. Τα όρια μεταξύ του εσωτερικού και του εξωτερικού χώρου έχουν γίνει όσο το δυνατόν πιο «διαφανή».... ()

Λευκή και διάφανη η αρχιτεκτονική του Takeshi Hosaka σε αυστηρές φόρμες
, 09-01-2016
Το όραμα της Μεγάλης Πυραμίδας
Η Γερμανία σχεδιάζει Πυραμίδα - Κοιμητήριο

Οι διοργανωτές του προγράμματος είναι κάθετοι στο ότι δεν πρόκειται για ακόμα ένα διαφημιστικό τρικ. Υπήρχαν πυραμίδες στην αρχαία Αίγυπτο, γιατί όχι και στην σύγχρονη Γερμανία, υποστηρίζουν.... ()


Πως οραματίζονται την Πυραμίδα οι οπαδοί της
, 06-01-2016
Πράσινες αλλά ελαφρύτερες οροφές
ΝΕΑ ΣΥΣΤΑΣΗ ΦΥΤΕΜΕΝΟΥ ΔΩΜΑΤΟΣ ΜΕ ΜΕΙΩΜΕΝΟ ΒΑΡΟΣ

Οι Ιάπωνες δημοσιεύουν με αξιοσημείωτη συχνότητα τις καινούργιες εφευρέσεις τους, οι οποίες είναι είτε ανακαλύψεις που έρχονται να διευκολύνουν την καθημερινή μας ζωή, μέσω της ανάπτυξης της τεχνολογίας, είτε σημαντικές εξελίξεις σχετικές με το περιβάλλον, την ιατρική, τις κατασκευές κ.α.... ()

Παρουσίαση του νέου υλικού από την ομάδα Suntory
, 01-01-2016
Ο φυτεμένος τοίχος των Herzog & de Meuron
ΝΕΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΤΗΡΙΟ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ HERZOG ΚΑΙ DE MEURON

Ένα καινούργιο πολιτιστικό κέντρο, έργο ανακαίνισης του αρχιτεκτονικού γραφείου των «Herzog & de Meuron» εγκαινιάστηκε τον προηγούμενο μήνα στη Μαδρίτη. Ένα κτήριο που εντυπωσιάζει στο κέντρο της πόλης λόγω της εξαιρετικής χρήσης των υλικών από τους δημιουργούς του.... ()

Άποψη του κτηρίου από τον κεντρικό δρόμο πρόσβασης
, 24-12-2015
Γρήγορος σχεδιασμός 3D δωρεάν
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ
ΔΩΡΕΑΝ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ

Το Sweet Home 3D είναι ένα πρόγραμμα σχεδιασμού που μπορεί κανείς να κατεβάσει δωρεάν και να πειραματιστεί εύκολα στη διαρρύθμιση του εσωτερικού χώρου. ()

Παράδειγμα απλού μοντέλου που σχεδιάστηκε γρήγορα με το Sweet Home 3D
, 22-12-2015
Γρήγορος σχεδιασμός 3D δωρεάν
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ
ΔΩΡΕΑΝ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ

Το Sweet Home 3D είναι ένα πρόγραμμα σχεδιασμού που μπορεί κανείς να κατεβάσει δωρεάν και να πειραματιστεί εύκολα στη διαρρύθμιση του εσωτερικού χώρου. ()

Παράδειγμα απλού μοντέλου που σχεδιάστηκε γρήγορα με το Sweet Home 3D
, 13-12-2015
Αγροτική ζωή στην πόλη?
ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΣΕ ΠΛΑΤΕΙΑ
ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ

Πώς θα μπορούσε μία τόσο εκκεντρική και πρωτότυπη ιδέα να μην κερδίσει σε διαγωνισμό του Μουσείου Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης (MoMA); Πρόκειται για το διαγωνισμό εφήμερης κατασκευής στον προαύλιο χώρο του Κέντρου Σύγχρονης Τέχνης στο Long Island («P.S. 1... ()

Μακέτα των πολύχρωμων κήπων σε σωλήνες
, 02-12-2015
Πράσινη οροφή δίνει μορφή
ΝΕΑ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΣΧΟΛΗ ΣΤΗ ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ
ΜΕ ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΟΡΟΦΕΣ

Η νέα σχολή Τέχνης, Design και Media της Σιγκαπούρης («School of Art, Design and Media »), στην «πράσινη» καρδιά της πανεπιστημιούπολης, προβάλει ένα χώρο ιδανικό για μελέτη και έμπνευση. Στεγάζει 5 διδακτικούς τομείς και βρίσκεται σε ένα δασώδες... ()

Οι πράσινες οροφές αποτελούν το βασικότερο μέρος της σύλληψης και της μορφής του κτηρίου
, 28-11-2015
Expo Σαραγόσα 2008
«ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ»
ΣΤΗΝ ΕΧΡΟ ΤΗΣ ΣΑΡΑΓΟΣΑ

Η ΕXPO 2008 φέτος στη Σαραγόσα της Ισπανίας υπόσχεται να καταπλήξει με της μοντέρνες εγκαταστάσεις και τις αναπτυξιακές ιδέες που θα παρουσιαστούν με θέμα «Νερό και Βιώσιμη ανάπτυξη». ()

Τρισδιάστατη απεικόνιση τμήματος των εγκαταστάσεων
, 01-11-2015
Κινηματογραφικά πλατό κατ' οίκον
10 ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΑ HOME CINEMA

Υπάρχουν άνθρωποι που ξοδεύουν εκατομμύρια δολάρια για την κατασκευή ενός home cinema, διακοσμημένου με θέμα μία διάσημη ταινία του Hollywood. Το αρχιτεκτονικό αποτέλεσμα διφορούμενο αλλά εντυπωσιακό. ()

«Star trek home cinema»
, 27-10-2015
Περίβλημα από φυσαλίδες
«ΥΓΡΟΣ ΚΥΒΟΣ», ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ
ΣΤΟ ΠΕΚΙΝΟ

Ο «υγρός κύβος» (water cube) αποτελεί το νέο Κέντρο Κολύμβησης του Πεκίνου, μία πρωτοποριακή κατασκευή που έχει τη μορφή υγρών φυσαλίδων και έχει ήδη ολοκληρωθεί στα πλαίσια των ολυμπιακών αγώνων του 2008. ()
, 16-10-2015
Φωτοβολταϊκά νυχτός?
ΜΕΛΕΤΗ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΠΟΥ
ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΗΛΙΟ

Τα φωτοβολταϊκά συστήματα είναι το πιο διαδεδομένο και αποτελεσματικό εργαλείο που διαθέτει ο άνθρωπος για την εκμετάλλευση της αστείρευτης ηλιακής ενέργειας. Είναι όμως γεγονός πως λειτουργούν και τροφοδοτούνται όσο δέχονται τις ακτίνες του ήλιου. Ερευνητές του εργαστηρίου INL (Idaho National... ()

Tα νέα φωτοβολταϊκά στοιχεία θα έχουν ελάχιστο πάχος και θα μπορούν να «εντυπώνονται» πάνω σε μεγάλες επιφάνειες
, 12-10-2015
Εκδήλωση για τη μετάδοση της αρχιτεκτονικής
23ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ UIA ΣΤΟ ΤΟΡΙΝΟ

Το 23ο Παγκόσμιο Συνέδριο της UIA, θα πραγματοποιηθεί φέτος το καλοκαίρι στο Τορίνο με θέμα τη Μετάδοση της Αρχιτεκτονικής (Transmitting Architecture). ()
, 26-09-2015
Ενεργειακή αυτονομία στην Ελλάδα?
ΕΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΠΙΛΟΤΙΚΟ ΚΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Ένα αυτόνομο ενεργειακά κτήριο της Sol Energy Hellas, εγκαινιάστηκε πριν από τέσσερις μήνες περίπου στο Παλαιό Φάληρο και θα λειτουργεί πιλοτικά. Πρόκειται για το αποτέλεσμα ενός επιδοτούμενου ερευνητικού προγράμματος της Γενικής Γραμματείας ʽΕρευνας και Τεχνολογίας του Υπουργείου Ανάπτυξης (ΓΓΕΤ/ΥΠΑΝ). ()
, 13-09-2015
Διεθνείς εκδηλώσεις
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ

Το παγκόσμιο φεστιβάλ αρχιτεκτονικής (World Architecture Festival, WAF) προβάλει και επιβραβεύει έργα και συλλήψεις στο διεθνή αρχιτεκτονικό χώρο, στα πλαίσια μιας τριήμερης διοργάνωσης στη Βαρκελώνη της Ισπανίας που θα πραγματοποιηθεί από τις 22 έως τις 24 Οκτωβρίου του 2008. Η έναρξη υποβολής αιτήσεων είναι προγραμματισμένη για τον Απρίλιο. ()
, 07-09-2015
Πρωτότυπα σχολεία
ΠΕΝΤΕ «ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ» ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

Σίγουρα ξέρουμε ότι δεν είναι όλα τα σχολεία του κόσμου σαν αυτά που συνηθίσαμε στην παιδική μας ηλικία. Υπάρχουν σχολικές εγκαταστάσεις υπόγειες, υπαίθριες, πλωτές, πολύ διαφορετικές από τα συνηθισμένα κτήρια του δυτικού πολιτισμού. ()
, 26-08-2015
Η σύγχρονη αρχιτεκτονική στο μουσουλμανικό κόσμο
ΤΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΑ ΒΡΑΒΕΙΑ AGA KHAN

Στις 4 Σεπτεμβρίου του 2007, σε μια τελετή που διοργανώθηκε στην Κουάλα Λουμπούρ της Μαλαισίας η Υψηλότητά του ο Aga Khan ανήγγειλε τους εννέα αποδέκτες του βραβείου Aga Khan για το 2007 για την αρχιτεκτονική. Ιδρυμένο το 1977, το... ()


Περιτοιχισμένη πόλη Λευκωσίας
, 03-08-2015
Χρηστική αλλαγή με μια κίνηση
ΠΟΛΥΜΟΡΦΙΚΑ ΕΠΙΠΛΑ

Στα πλαίσια της μινιμαλιστικής, συνήθως, διαμόρφωσης των εσωτερικών χώρων, πολλοί σχεδιαστές στρέφονται στη δημιουργία πολυμορφικών επίπλων που μπορούν να χρησιμοποιούνται με πολλούς τρόπους, ικανοποιώντας ποικίλες χωρικές ανάγκες. Δεν πρόκειται για ένα παιχνίδι καθώς τα έπιπλα που μετασχηματίζονται προσφέρουν λύσεις μέγιστης... ()

Το πολυμορφικό τραπέζι «Flip Table» σε όλες του τις εκδοχές
, 29-07-2015
Στο Λούνα Παρκ της πόλης
Η «ΜΕΓΑΛΗ ΡΟΔΑ» ΤΟΥ ΠΕΚΙΝΟΥ

Τα έργα έχουν αρχίσει για την ανέγερση της πιο ψηλής ρόδας του κόσμου, σε ένα πάρκο του Πεκίνου. Η μεγάλη ρόδα της Κίνας θα ξεπεράσει το «μάτι του Λονδίνου» («London Eye») που έχει ύψος 135 μέτρα (443 ft) και από... ()

Η «Μεγάλη Ρόδα» του Πεκίνου και η τοποθεσία της στον ιστό της πόλης
, 27-07-2015
Σχολική αρχιτεκτονική
ΜΕΛΕΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΚΤΙΡΙΑ ΤΟΥ 21ΟΥ ΑΙ.

Τι είναι «μικρό» και «πράσινο»? Αν απαντήσατε τα σχολεία του μέλλοντος, τότε δώσατε τη σωστή απάντηση. Το Εθνικό Κέντρο Εκπαιδευτικής Στατιστικής των Η.Π.Α, σε συνεργασία και με άλλους φορείς, παρουσιάζει μία μελέτη για τα σχολεία του μέλλοντος, σύμφωνα με την οποία μικρότερες μαθητικές μονάδες και βιώσιμα εκπαιδευτικά κτήρια θα χαρακτηρίζουν τις σχολικές εγκαταστάσεις του 21ου αιώνα. ()
, 26-07-2015
Νησιά-φοίνικες
ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΣΕ ΣΧΗΜΑ ΦΟΙΝΙΚΑ ΣΤΟ DUBAI

Τo Palm Islands στο Ντουμπάι είναι ένα σύμπλεγμα τεχνητών νησιών, που το καθένα έχει κάτοψη σε σχήμα φοίνικα και έρχονται να προσθέσουν 120 χιλιόμετρα αμμώδους ακτής στην πόλη και όχι μόνο. Το έργο υπολογίζεται ότι στεγάζει πάνω από 60 ξενοδοχεία... ()

Το Palm Jumeirah, ένα από τα νησιά του φοίνικα
, 24-07-2015
Κτήρια-σπιρτόκουτα
ΜΟΝΑΔΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ - ΣΠΙΡΤΟΚΟΥΤΑ

Η αρχιτεκτονική πρόταση του Allard Meine Jansen για μονάδες εργασίας στο βόρειο Άμστερνταμ παρουσιάζεται σε ένα έργο με τίτλο ʽσπιρτόκουτοʼ. Το σχέδιο ʽσπιρτόκουτωνʼ είναι ένα εμπορικό κτήριο 30 και περισσότερων μονάδων, με 4500m2 ενοικιαζόμενο χώρο, για μικρής και μεσαίας... ()


Τρισδιάστατη απεικόνιση πρότασης
, 19-07-2015
Spa κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας
ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΠΡΩΤΟ ΥΠΟΘΑΛΑΣΣΙΟ SPA

Το μοναδικό παγκοσμίως υποβρύχιο spa άνοιξε πάλι πρόσφατα μετά από έναν εκτενή επανασχεδιασμό του από τον αρχιτέκτονα Richard Hywel Evans, τον άνθρωπο πίσω από το πρώτο ξενοδοχείου χωρίς καθόλου άνθρακα. Το υποβρύχιο spa, που αποτελεί μέρος του θέρετρου πολυτελείας... ()


Η χαλαρωτική αίσθηση που δημιουργεί το υποβρύχιο spa είναι μοναδική
, 17-07-2015
Πρωτοποριακό το νέο αεροδρόμιο του Πεκίνου
ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΟΥ ΜΟΝΤΕΡΝΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΤΟΥ NORMAN FOSTER ΣΤΟ ΝΕΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΤΟΥ ΠΕΚΙΝΟΥ

Ο Νόρμαν Φόστερ χαίρεται να μιλάει και να περιγράφει την αρχιτεκτονική του και τον τρόπο με τον οποίο βλέπει τον κόσμο μέσα από ορισμένες γρήγορες αλλά ακριβείς χαράξεις. Πριν από 4 χρόνια, σε ένα ταξίδι αστραπή που πραγματοποίησε στο... ()

Φαντάζει απλώς μία τρισδιάστατη απεικόνιση μιας εντυπωσιακής αρχιτεκτονικής σύλληψης, ωστόσο είναι το νέο αεροδρόμιο του Πεκίνου και μόλις πραγματοποιήθηκε!
, 13-07-2015
Φύση και πόλη
ΑΣΤΙΚΗ ΖΟΥΓΚΛΑ ΣΤΟ ΧΟΝΓΚ ΚΟΝΓΚ

Το Χονγκ Κονγκ είναι μία από τις πολυπληθέστερες περιοχές στον κόσμο, με πυκνότητα 30.000 κατοίκων ανά km² και το επιχειρηματικό της κέντρο φαίνεται να έχει στηθεί σε μία κατακόρυφα δομημένη ζώνη πύργων από γυαλί και μέταλλο. Ως απάντηση... ()


Δύο οικολογικοί, δενδροειδείς πύργοι
, 06-07-2015
Χριστουγεννιάτικη αρχιτεκτονική
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΑΠΟ ΠΑΓΟ

Ένα «icehotel», όπως ονομάζεται ένα χειμωνιάτικο ξενοδοχείο από πάγο, είναι ένα προσωρινό θέρετρο φτιαγμένο εξ ολοκλήρου από χιόνι και σκαλισμένα κομμάτια πάγου. Προωθείται από τους ιδιοκτήτες του γιατί έχει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά για ταξιδιώτες ανοιχτούς στις καινοτομίες και σε πρωτότυπες εμπειρίες.... ()

Λιτή η πρόσοψη ενός «icehotel»
, 04-07-2015
Νέες τεχνολογίες υλικών
«ΕΞΥΠΝΟ ΓΥΑΛΙ»

Οι νέες τεχνολογίες βελτιώνουν όλο και περισσότερο τις ιδιότητες των υλικών, ώστε αυτά να καλύπτουν τις ανάγκες των κατασκευών και των χρηστών τους. Έτσι και το γυαλί, ένα υλικό που χρησιμοποιείται κατά κόρον στα μοντέρνα κτήρια, μπορεί πλέον να μεταλλάσσεται ανάλογα με τις συνθήκες. Μπορεί να γίνεται διαφανές ή μη, να αλλάζει χρωματισμούς, να ελέγχει την ηλιακή ακτινοβολία που εισέρχεται στο κτήριο ακόμα και να αποθηκεύει ηλιακή ενέργεια. Η νέα αυτή τεχνολογία του «έξυπνου γυαλιού» στηρίζεται στη σύσταση των κρυστάλλων του. ()
, 20-06-2015
μνημειακή αρχιτεκτονική
ΤΑ ΔΕΚΑ «ΘΑΥΜΑΤΑ» ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΜΟΝΤΕΡΝΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ

Το τέλος του 20ου αιώνα σηματοδοτήθηκε από μια τεράστια αρχιτεκτονική άνθιση. Μεγάλες ανεγέρσεις παρόμοιες με αρχαίες οικοδομήσεις εκτιμήθηκαν ως παγκόσμια «θαύματα» και άρχισαν να εμφανίζονται το ένα μετά το άλλο. Πολλά από αυτά έγιναν Νο 1 τουριστικοί προορισμοί ακόμα και πριν ολοκληρωθούν. Παρουσιάζονται δέκα από αυτά που γνώρισαν παγκόσμια φήμη. ()
, 09-06-2015
Ελαχιστοποιώντας τις διαστάσεις
«MINI-KATOIKIA»

Εμπνευσμένοι από την οικεία κλίμακα ενός ιαπωνικού teahouse (σπίτι-τσαγιού) και την πυκνωμένη αποδοτικότητα του αυτοκινήτου smart, φοιτητές που εργάζονται σε ένα πρόγραμμα συνεργασίας του Πολυτεχνείου του Μονάχου και του Ινστιτούτου τεχνολογίας στο Τόκιο, δημιούργησαν μία μικροσκοπική, μεταφερόμενη κατοικία που την... ()

Ένα mini-house και ένα smart, σχεδιασμένα με παρόμοιες λογικές μικρών διαστάσεων και αποδοτικότητας
, 07-06-2015
Αρχιτεκτονική του αυτοσχεδιασμού
Ο ΑΝΕΜΟΜΥΛΟΣ ΤΟΥ 14ΧΡΟΝΟΥ ΓΟΥΙΛΙΑΜ

Ο William Kamkwamba, ένας 14χρονος από το Μαλαουι, αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το σχολείο γιατί η οικογένειά του δεν διέθετε χρήματα για να πληρώσει τα μαθήματά του. Ωστόσο, συνέχισε να διαβάζει βιβλία από την τοπική βιβλιοθήκη και έτσι συνέλαβε την ιδέα... ()

Ο αυτοσχέδιος ανεμόμυλος και ο δημιουργός του
, 03-06-2015
ΠανεπιστημιούΠΟΛΗ
ΑΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΟΛΟΥΜΠΙΑ
ΑΠΟ ΤΟΝ RENZO PIANO

«Η πρόκληση ήταν να επαναπροσδιορίσουμε την πανεπιστημιούπολη» δηλώνει ο αρχιτέκτονας Renzo Piano για την πρόταση επέκτασης του πανεπιστημίου της Κολούμπια, που κοστολογείται στα 7 δισεκατομμύρια δολάρια. Έχει ήδη δρομολογηθεί μία δύσκολη διαδικασία έγκρισης του σχεδίου από την πόλη της Νέας... ()

Τρισδιάστατη άποψη πρότασης των Renzo Piano και SOM
, 02-06-2015
Επανασχεδιάζοντας τα φυσικά στοιχεία
ΗΛΙΑΚΑ ΔΕΝΤΡΑ ΓΙΑ ΑΣΤΙΚΟ ΦΩΤΙΣΜΟ

Κάθε επισκέπτης της Βιέννης, από τις 8 Οκτωβρίου, μπορεί να θαυμάσει τα ηλιακά δέντρα που έχουν τοποθετηθεί κατά μήκος των δρόμων κοντά στο Μουσείο ΜΑΚ (Museum for Angewandte Kunst). Σχεδιασμένα από τον Ουαλό Ross Lovegrove, τα ηλιακά δέντρα φέρνουν μια... ()

Ένα ηλιακό δέντρο
, 11-05-2015
Υπόγεια αρχιτεκτονική
ΥΠΟΓΕΙΑ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΕΩΝ

Στο Λονδίνο η γη είναι πάρα πολύ συχνά υπερβολικά ακριβή, δύσκολο να βρεθεί και, εν πάση περιπτώσει, δεμένη με τόσα προβλήματα κληρονομιάς και οικιστικούς περιορισμούς, που όλο και περισσότερο ο μόνος τρόπος να επεκταθεί μια ιδιοκτησία σε οποιοδήποτε σημαντικό βαθμό... ()

Σχέδια για υπόγεια επέκταση του κτηρίου του Λονδίνου 10 Kensington Palace Gardens
, 10-05-2015
ΣΧΕΔΙΑΣΜOΣ
ΤΑ ΜΕΤΑΛΛΙΚΑ ΠΑΝΕΛ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΩΝ ΚΤΗΡΙΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ

Redding, CA: Δύο ζώνες αρχιτεκτονικών πάνελ Dri-Design γύρω από την κορυφή του κτηρίου των γραφείων της Shasta Enterprises δημιουργεί ένα εντυπωσιακό σχέδιο που ταιριάζει με τον περιβάλλοντα χώρο. Περίπου 10.000 τετραγωνικά πόδια του υλικού RHEINZINK χρησιμοποιήθηκαν για να κατασκευάσουν... ()


Κτήριο γραφείων της Shasta Enterprises στο Redding της Καλιφόρνια
, 09-05-2015
ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ/ΧΩΡΟΤΑΞΙΑ
ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΝΕΡΟΥ ΣΕ ΞΗΡΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ

Το πνευματικό παιδί του μεταπτυχιακού φοιτητή αρχιτεκτονικής του Technion, Joseph Cory και του συναδέλφου του Eyal Malka, το «WatAir» είναι μια σειρά από πάνελ ανεστραμμένων πυραμίδων που συλλέγουν τη δροσιά από... ()


Το WatAir θα μπορούσε να παράσχει καθαρό νερό σε απομακρυσμένες, ερημικές περιοχές όλου του κόσμου
, 08-05-2015
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ
ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΠΟΥ ΦΕΡΝΕΙ ΤΑ ΠΑΝΩ-ΚΑΤΩ

Ένας πολωνός επιχειρηματίας και φιλάνθρωπος, ονόματι Daniel Czapiewski, λένε ότι έχει χτίσει αυτό το ανάποδο σπίτι για να υπενθυμίσει στους ανθρώπους τις αδικίες ενάντια στην ανθρωπότητα. Το σπίτι έχει προσελκύσει χιλιάδες τουρίστες. Οι άνθρωποι που επισκέπτονται το σπίτι αρχίζουν να... ()


Πλάγια όψη του αναποδογυρισμένου σπιτιού
, 07-05-2015
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ
TO ΠΡΑΣΙΝΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΤΟΥ CHENNAI ΣΤΗΝ ΙΝΔΙΑ

Οι αρχές των αερολιμένων της Ινδίας έχουν επιλέξει τα σχέδια από μια ομάδα αρχιτεκτόνων συμπεριλαμβανομένων των Frederic Schwartz Architects, Hargreaves Associates, Gensler, και της Creative Group με έδρα το Νέο Δελχί για να επεκτείνει τα τερματικά εσωτερικών και διεθνών... ()


Εξωτερική άποψη του νέου τμήματος του αεροδρομίου του Chennai
, 02-05-2015
Το όραμα της Μεγάλης Πυραμίδας
Η Γερμανία σχεδιάζει γιγαντιαία πυραμίδα

Οι διοργανωτές του προγράμματος είναι κάθετοι στο ότι δεν πρόκειται για ακόμα ένα διαφημιστικό τρικ. Υπήρχαν πυραμίδες στην αρχαία Αίγυπτο, γιατί όχι και στην σύγχρονη Γερμανία, υποστηρίζουν. «Κάνουμε αυτό επειδή ο κόσμος το θέλει», λέει ο ()


Μια πρώτη εντύπωση της Μεγάλης Πυραμίδας
, 30-04-2015
Ενέργεια
ΜΕΘΟΔΟΣ 5000

Η Μέθοδος 5000 χρησιμοποιείται για θερμική ανάλυση κατοικιών, που διαθέτουν ένα ή περισσότερα από τα παρακάτω παθητικά στοιχεία:
  • Άμεσο ηλιακό κέρδος
  • Τοίχο Trombe
  • Τοίχο μάζας
  • Θερμοκήπιο και
  • Συλλέκτη αέρα ανοιχτού βρόγχου

Δεδομένα Υπολογισμού... ()

, 29-04-2015
Υλικά
TO ΜΠΕΤΟΝ ΡΙΧΝΕΙ ΝΕΟ ΦΩΣ ΣΕ ΜΟΥΝΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ

Ένας τοίχος φτιαγμένος από LiTraCon (Light Transparent Concrete) ξεγελά δίνοντας την εντύπωση ενός αδιαπέραστου όγκου από τυπικό σκυρόδεμα, ενώ στην πραγματικότητα, χάρις σε ενσωματωμένο στρώμα γυάλινων ινών, αποκτά μία διαφάνεια ικανή να δώσει οπτική εντύπωση του εξωτερικού κόσμου, για παράδειγμα... ()


Ο τοίχος αφήνει τα περιγράμματα να διαγραφούν καθαρά
, 26-04-2015
Πρωτοποριακός σχεδιασμός
ΤΟ ΠΙΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ

Νέο συγκρότημα κτιρίων στη Σιγκαπούρη, που σχεδίασε η βρετανική εταιρεία Foster + Partners θα φέρει την ανατροπή στην βιοκλιματική αρχιτεκτονική. Οι αρχιτέκτονες, που έχουν αναλάβει το εν λόγω έργο, υπόσχονται να αξιοποιήσουν εναλλακτικές μορφές ενέργειας στο 150,000 τετραγωνικών... ()

, 23-04-2015
FALLINGWATER
ΤΟ ΔΙΑΣΗΜΟ ΣΠΙΤΙ ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΗ

 

Το Fallingwater αποτελεί ένα από τα αριστουργηματικά έργα του Wright. Χαρακτηρίζεται από το δυναμισμό του και από την επιτυχή ανάμειξη του με τον περιβάλλοντα χώρο. Αυτή η οργανικά σχεδιασμένη ιδιωτική κατοικία είχε το χαρακτήρα ενός φυσικού καταφυγίου για τους ιδιοκτήτες... ()

Το κτίριο βρίσκεται πάνω από τρεχούμενο νερό
, 22-04-2015
ΛΑΜΠΡΟ ΜΕΛΛΟΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΤΗΝ ΦΩΛΙΑ ΤΟΥ ΠΟΥΛΙΟΥ

Όσοι δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν εισιτήρια για τα Ολυμπιακά αγωνίσματα στην Φωλιά του Πουλιού θα έχουν την ευκαιρία να μπουν στο εικονικό χώρο μετά τους Αγώνες καθώς, όπως ανακοινώθηκε θα χρησιμοποιηθεί ως χώρος διεξαγωγής αθλητικών συναντήσεων και ψυχαγωγίας.

Η CITIC Consortium Stadium... ()
, 17-04-2015
Διαφάνεια μέσα από τους τοίχους
ΔΙΑΦΑΝΕΣ ΣΚΥΡΟΔΕΜΑ

Μία από τις μεγαλύτερες αντιφάσεις στις απαιτήσεις του αρχιτεκτονικού σχεδιασμού είναι η επιδίωξη μιας συμπαγούς μορφής σε αντίθεση με την επιθυμία για εξασφάλιση φυσικού φωτισμού. Μία πρακτική συνδυασμού των δύο αυτών χαρακτηριστικών είναι σήμερα δυνατή, με την εκμετάλλευση των ιδιοτήτων... ()

Σκυρόδεμα με οπτική διαπερατότητα
, 16-04-2015
Αρχιτεκτονική των ψευδαισθήσεων
BRIGHT BLIND:
ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ

Το «Bright Blind» δεν είναι τίποτα παραπάνω από ένα τμήμα με περσίδες μπροστά από ένα τοίχο που δημιουργεί όμως την ψευδαίσθηση ότι υπάρχει ένα παράθυρο στο χώρο. Σχεδιασμένο από την ομάδα Mongoose, αποτελείται από ηλεκτοφωτιστικές λωρίδες (electroluminescent sheets - EL),... ()


Η ψευδαίσθηση παραθύρου που δημιουργεί ένα «Bright Blind» μπροστά από ένα τοίχο
, 13-04-2015
Δέσμες φυτών στον αέρα
ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΦΥΤΕΥΣΗΣ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ ΒΡΑΒΕΙΟ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ

Τρεις είναι οι νικητές των βραβείων αρχιτεκτονικής του περιοδικού Architectural Review 2007 (Emerging Architecture Awards) που θα μοιραστούν το ποσό των 15.000 λιρών. Ανάμεσά τους, βρίσκεται ο αρχιτέκτονας Taketo Shimohigoshi, που εντυπωσίασε, όχι με κτιριακή κατασκευή αλλά με... ()


Σε αρχικό στάδιο φύτευσης οι δέσμες πρασίνου
, 08-04-2015
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

 

Οι Grafton Architects, με το κτίριο που κατασκεύασαν για το Πανεπιστήμιο Luigi Bocconi στο Μιλάνο, είναι οι πρώτοι στην ιστορία που κερδίζουν τη διάκριση αυτή που απονέμει στο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Αρχιτεκτονικής. Στο λόγο του στην απονομή, ο διευθυντής του φεστιβάλ,... ()

Πανεπιστήμιο Luigi Bocconi στο Μιλάνο
, 05-04-2015
ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ ΠΕΝΤΕ ΑΣΤΕΡΩΝ

 

Morphosis-Εργατικές κατοικίες Μαδρίτης
Ισπανία
 
Σε μια προαστιακή γειτονιά συμβατικών, ανώνυμων πολυκατοικιών στην πρωτεύουσα της Ισπανίας, η αρχιτεκτονική έμπνευση του στούντιο Morphosis εισάγει μία νέα γλώσσα, μία νέα τυπολογία. Η τυπολογία αυτή είναι «πορώδης» σε αντίθεση με τα υπάρχοντα άκαμπτα και «πηγμένα» κελύφη... ()
, 04-04-2015
Μουσεία
Το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης

 Το νέο μουσείο της Ακρόπολης, που στεγάζει τα ευρήματα που σχετίζονται με τον λόφο της Ακρόπολης, έχει σχεδιαστεί από τον Bernard Tscumi υπό την επίβλεψη του προέδρου του οργανισμού για την κατασκευή του μουσείου καθηγητή αρχαιολογίας Δημήτριου Παντέρμαλη.

Ο σχεδιασμός του... ()


Το νέο μουσείο της Ακρόπολης
, 29-03-2015
Αρχιτεκτονική και Οικολογία
VIDEO: Αρκολογία: Αρχιτεκτονική και Οικολογία

 

Η αρκολογία ως φιλοσοφία σχεδιασμού περιλαμβάνει υπερκατασκευές πολύ μεγάλου μεγέθους και με ιδιαίτερα μεγάλη πυκνότητα κατοίκων. Οι κατασκευές αυτές, που δεν έχουν υλοποιηθεί ακόμη και είναι σε ερευνητικό στάδιο, θα μπορούσαν να στεγάζουν συγκεντρωμένα τόσο κατοικίες, όσο και εμπορικά κτίρια... ( video)

Ένα υπερσυγκρότημα κατοικιών και εμπορικών κτιρίων εμπνευσμένο από τις αρχές της αρκολογίας
, 21-03-2015
Υψηλή Τεχνολογία
VIDEO: Δείτε το σπίτι του Μέλλοντος

Μπορεί να μην είναι το μεγαλύτερο, το πιο ακριβό, το πιο παλιό ή το συνοδευόμενο από την...απαιτούμενη κατάρα-θρύλο σπίτι, σίγουρα όμως είναι το πιο σύγχρονο!

Στην Λίμνη Washington, στο Seattle των Ηνωμένων Πολιτειών, έχει επιλέξει ο πλουσιότερος άνθρωπος του Κόσμου για... ( video)

, 11-03-2015
Υψηλή Αρχιτεκτονική
LIGHT RAIL TRAIN BRIDGE, ΣΑΝΤΙΑΓΟ ΚΑΛΑΤΡΑΒΑ

Η LIGHT RAIL TRAIN BRIDGE βρίσκεται στην Ανατολική Πύλη της παλιάς Πόλης των Ιεροσολύμων κοντά στον Κεντρικό Σταθμό Λεωφορείων. Η τοποθεσία αυτή θεωρείται η «σύγχρονη είσοδος» στην Πόλη των Ιεροσολύμων. Τα αρχαία χρόνια ο δρόμος αυτός συνέδεε την παλιά Πόλη... ()

, 08-03-2015
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ HERZOG&DE MEURON
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΧΤΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΣΤΑΔΙΟΥ ΤΟΥ ΠΕΚΙΝΟΥ

Περιοδικό Spiegel: Κύριε Χερζόγκ, τις επόμενες εβδομάδες,(σ.σ.το άρθρο δημοσιεύτηκε στις 30/7/08) εκατομμύρια άνθρωποι που θα παρακολουθούν τους Ολυμπιακούς θα βλέπουν την αρχιτεκτονική σας. Μπορείτε να ισχυριστείτε ότι χτίσατε τον πιο διάσημο στίβο... ()


Herzog
, 05-03-2015
Παρουσίαση
Ο ΕΥΓΕΝΙΚΟΣ ΓΙΓΑΝΤΑΣ ΤΟΥ ΠΑΡΙΣΙΟΥ

Υπάρχει μια πιθανότητα, τα τελευταία χρόνια, το Παρίσι να συναγωνιστεί το Λονδίνο στην τάση της ανύψωσης της κορυφογραμμής των κτιρίων του προς τα ουράνια. Εάν αυτό συμβεί τότε είναι πιθανό να στραφεί στον Jean Nouvel για... ()


Jean Nouvel
, 25-02-2015
Πρωτοποριακός σχεδιασμός
ΤΟ ΠΕΤΡΙΝΟ ΣΠΙΤΙ 9x9 ΣΤΗ ΒΑΥΑΡΙΑ

Πολλοί αρχιτέκτονες έχουν δουλέψει πάνω στο σχεδιασμό, συνήθως κατοικιών, που απαιτούν την ενσωμάτωση σε ένα παραδοσιακό οικιστικό τοπίο αλλά ταυτόχρονα αποτελούν ένα έργο μοντέρνου σχεδιασμού. Ο αρχιτέκτονας Titus Bernhard παρουσιάζει μέσω μιας κατοικίας στα προάστια του... ()

Η όψη της πέτρινης κατοικίας λιτή και αυστηρή
, 22-02-2015
Υλικά
ΔΑΠΕΔΟ ΑΠΟ ΚΟΥΚΟΥΤΣΙΑ ΡΟΔΑΚΙΝΩΝ
ΣΤΗ ΝΟΤΙΑ ΑΦΡΙΚΗ

Τα πατώματα από κουκούτσια ροδάκινων φαίνεται να έχουν ιστορία στη Νότια Αφρική. Το φυσικό και ζεστό αυτό υλικό έκανε εντύπωση στον ιδιοκτήτη γκαλερί της Νότιας Αφρικής, Allah le Roux. Το είδε πρώτη φορά όταν ήταν παιδί... ()

Φωτογραφία του δαπέδου στην τελική του μορφή
, 20-02-2015
Πρωτοποριακές κατασκευές
ΑΤΣΑΛΙΝΟ ΠΕΠΛΟ

 TΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΗΣ SWAROVSKI δε θα μπορούσε παρά να είναι ξεχωριστό. Το αρχιτεκτονικό γραφείο d e signstudio regina dahmen-ingenhoven κατασκεύασε ενα πέπλο απο κράμα ατσαλιού το οποίο δίνει μια παραμυθένια όψη στην είσοδο του εργοστασίου, στο Watten της Αυστρίας. ()
, 16-02-2015
Παρουσίαση προϊόντος
ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ ΓΙΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΕΣ

Η νέα γενιά IDEA 9NG high speed release ξεπερνάει σε δυνατότητες και επιδόσεις κάθε φαντασία. Τώρα έχετε έξι (6) πολύ σημαντικούς λόγους για να γίνει... ()

, 12-02-2015
Κτίρια
ΕΝΑΣ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟΣ ΒΟΤΑΝΙΚΟΣ ΚΗΠΟΣ

Ο νέος βοτανικός κήπος στο Μedellin της Colombia, είναι αρκετά μεγάλος σε διαστάσεις, πρωτότυπος και εντυπωσιακός. Ανακαινίστηκε... ()


Άποψη στο εσωτερικό της κατασκευής
, 09-02-2015
Ενέργεια
ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ ΦΥΛΛΑ

 Η SMIT (Sustainably Minded Interactive Technology) έχει μια διαφορετική πρόταση για τις εναλλακτικές και φιλικές προς το περιβάλλον πηγές ενέργειας. Το όνομά της είναι GROW και σε ότι αφορά... ()


Φωτοβολταϊκά φύλλα
, 08-02-2015
Εκδηλώσεις
ΤΑ AMERICAN ARCHITECTURE AWARDS ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Τα βραβεία  αμερικάνικης αρχιτεκτονικής είναι ένας θεσμός που έχει καθιερωθεί εδώ και 10 χρόνια και έχουν ως σκοπό τους να διακρίνουν και να τιμήσουν τα πιο ξεχωριστά συνάμα πρωτοποριακά επιτεύγματα αρχιτεκτονικής που έχουν σχεδιαστεί ή χτιστεί από ηγετικές αμερικάνικες ή... ()

, 05-02-2015
Κτίρια
ΘΕΑΤΡΟ 'Η ΚΕΝΤΡΟ ΑΦΑΛΑΤΩΣΗΣ;

Μάλλον και τα δύο. Το εντυπωσιακό Teatro del Agua στα Κανάρια Νησιά της Ισπανίας συνδυάζει μονάδα αφαλάτωσης και θεατρική σκηνή, αποδεικνύοντας οτι η ψυχαγωγία και η προστασία του περιβάλλοντος είναι δυο έννοιες όχι και τόσο άσχετες μεταξύ τους. Το συγκρότημα θα λειτουργεί αποκλειστικά με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και είναι κατασκευή του Charles Paton και των Grimshaw Architects. ()

Το Teatro del Agua όπως θα είναι όταν θα ολοκληρωθούν οι διεργασίε κατασκευής του.
, 31-01-2015
Πρωτοποριακός σχεδιασμός
ΕIΚΟΣΙ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ - ΕΙΚΟΣΙ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΕΣ

Οι MVRDV, ο Kengo Kuma και ο Julien De Smedt είναι μεταξύ των είκοσι αρχιτεκτόνων στους οποίους ανατέθηκε ο σχεδιασμός αντίστοιχων είκοσι πολυτελών κατοικιών στην Ταιβάν. Μαζί τους ο Ισπανός Fernando... ()


Aima, απο τον Κengo Κuma
, 30-01-2015
Πρωτοποριακός σχεδιασμός
ΒΕΛΓΙΚΟ ΓΕΥΜΑ ΣΤΑ 60 ΜΕΤΡΑ ΥΨΟΣ

Η Dinner in the Sky, όπως είναι γνωστή η εταιρεία, χρησιμοποιεί έναν γερανό για να ανυψώσει το τραπέζι, τα καθίσματα, τον αρχιμάγειρα, τους σερβιτόρους, τρόφιμα και 22 πελάτες σε περίπου... ()


Οι πελάτες δένονται στις καρέκλες τους με ζώνες ασφαλείας έξι σημείων
, 26-01-2015
Υλικά
RE-BOARD: ΝΕΟ ΠΟΛΥΜΟΡΦΙΚΟ,
ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

Το Re-board, μια ειδική κατασκευή από κυματοειδές χαρτόνι, αποτελεί τη νέα πρόταση από... ()


Ψευδότοιχοι – Ψευδοροφές
, 23-01-2015
Πρωτοποριακός σχεδιασμός
ΤΟ IPOD-ΚΤΙΡΙΟ ΣΤΟ ΝΤΟΥΜΠΑΪ

Η αναπτυξιακή εταιρία Omniyat Properties σχεδιάζει να προωθήσει προγράμματα κόστους 3.000.000 Dh, αρχίζοντας από ένα πύργο πολυτελείας η μορφή του οποίου εμπνεύστηκε από το iPod MP3 player της Apple. Η εταιρία θα αναγγείλει... ()


Ένα κτίριο iPod που ξεφυτρώνει μέσα στην πόλη συνθέτει την κεντρική ιδέα των αρχιτεκτόνων James Law Cybertecture International
, 19-01-2015
Πρωτοποριακός σχεδιασμός
ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΙΑ Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΕΧΕΙ...ΚΑΓΚΕΛΑ

Εξετάζοντας τα στατιστικά στοιχεία εγκληματολογίας της Αυστρίας και των ΗΠΑ, διαπιστώνουμε κάτι αξιοπερίεργο. Αν και οι ΗΠΑ έχουν μεγαλύτερα ποσοστά εγκλημάτων σχεδόν σε κάθε κατηγορία (φόνους, βιασμούς, ληστείες, επιθέσεις κ.α.), οι Αυστριακοί θριαμβεύουν... ()


Μπορεί να μην είναι αντιληπτό με μια πρώτη ματιά, αλλά πρόκειται για ένα κτήριο φυλακών της Αυστρίας
, 16-01-2015
Κτίρια
DIDDEN VILAGE, MVRDV:…ΣΑΝ ΑΠΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ

Η μορφολογία είναι αξιοσημείωτη. Τοίχοι – παραπετάσματα με ανοίγματα για παράθυρα, περιβάλλουν μια σειρά από «σπιτάκια». Στην πραγματικότητα, τα «σπιτάκια» αυτά με την τριγωνική οροφή, που μοιάζουν σαν να βγήκαν από παιδική ζωγραφιά, είναι τα υπνοδωμάτια. Όλα τα... ()


Η προσθήκη ξεχωρίζει αισθητά από τα υπάρχοντα κελύφη του οικισμού.

Warning: require(advert_front_L.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in /home/eyeont5/public_html/www.texnikanea.gr/newsCat.php on line 87

Warning: require(advert_front_L.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in /home/eyeont5/public_html/www.texnikanea.gr/newsCat.php on line 87

Fatal error: require() [function.require]: Failed opening required 'advert_front_L.php' (include_path='.:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php') in /home/eyeont5/public_html/www.texnikanea.gr/newsCat.php on line 87