Επικοινωνία με τα Τεχνικά Νέα  
Αρχική σελίδα ΔΩΡΕΑΝ καταχώρηση αγγελίας
Αρχείο άρθρων
   Προηγούμενες δημοσιεύσεις
Τρίτη , 16-12-2014
Νοσηλεία στη φύση
ΤΟ ΝΕΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΙΔΩΝ ΣΤΟ ΚΙΕΒΟ

Μετά από το διαγωνισμό που κέρδισε στα τέλη του προηγούμενου χρόνου, η ομάδα «bdpgroupe6», ανάμεσα σε διαγωνιζόμενους από Γερμανία, Ολλανδία, Ιταλία, Αγγλία, Ουκρανία και ΗΠΑ, ανέλαβε να σχεδιάσει ένα Νοσοκομείο Παίδων 250 κρεβατιών στο Κίεβο της Ουκρανίας. Η περιοχή που... (περισσότερα)

Μοντέρνος σχεδιασμός και φυσικό περιβάλλον αποτελούν τα δύο βασικά στοιχεία της σύνθεσης του έργου
Κυριακή , 14-12-2014
Πρωτοποριακός σχεδιασμός
TO ΚΤΗΡΙΟ CRYSTAL: ΕΝΑ ΔΙΑΜΑΝΤΙ ΠΟΛΛΩΝ ΚΑΡΑΤΙΩΝ

Ο William Thorsell, διευθυντής του Μουσείου ROM (Royal Ontario Museum), ο οποίος προώθησε ουσιαστικά την πραγματοποίηση του έργου αυτού, δήλωσε ότι δεν του προκάλεσε έκπληξη η επιλογή του περιοδικού: «Είναι αντικείμενο πολλών συζητήσεων παγκοσμίως. Πολλοί άνθρωποι... (περισσότερα)


Η εντυπωσιακή προσθήκη του μουσείου ROM, Οντάριο, Καναδάς
Τετάρτη , 10-12-2014
MERKX&GIROD: Κερί ή βιβλίο?
ΟΙ MERKX+GIROD ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΥΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ 19ΟΥ ΑΙΩΝΑ ΣΕ ΜΟΝΤΕΡΝΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ

Οι Ολλανδοί ιδιοκτήτες βιβλιοπωλείων Selexyz, προσέγγισαν τους αρχιτέκτονες Merkx+Girod ζητώντας τους να επανασχεδιάσουν και να μετατρέψουν μία εκκλησία του 19ου αιώνα στο Maastricht, σε μοντέρνο βιβλιοπωλείο. Η προσέγγιση αυτή είχε ιδιαίτερες απαιτήσεις, αφού ζητήθηκε από τους αρχιτέκτονες να δημιουργήσουν... (περισσότερα)


Στο δεξιό τμήμα αναπτύσσεται η βιβλιοθήκη σε τρία επίπεδα, ενώ στον υπόλοιπο χώρο προβάλλεται η εντυπωσιακή αρχιτεκτονική της εκκλησίας
Δευτέρα , 08-12-2014
Υποβρύχιες πόλεις
ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ
ΤΟΥ ΠΕΡΣΙΚΟΥ ΚΟΛΠΟΥ

Η ζωή κάτω από τη θάλασσα δεν αποτελεί πλέον μόνο μία σκηνή της φαντασίας του Ιούλιου Βερν. Η «Crescent-Hydropolis Resorts», εταιρία υποβρύχιων θέρετρων, κατασκευάζει το «Hydropolis», ξενοδοχείο με έκταση 1.100.000 τετραγωνικά πόδια που... (περισσότερα)


Τρισδιάστατη αναπαράσταση μιας μονάδας «Hydropolis», με λειτουργίες πάνω και κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας
Σάββατο , 06-12-2014
Βιοκλιματικός σχεδιασμός
ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ ΓΙΑ ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ

Στην ελληνική αγορά υπάρχουν τα εξής:

Στα ΒιοΚΛΙΜΑΤΙΚΑ όλα τα υποσυστήματα χρησιμοποιούν τις πιο σύγχρονες μεθόδους υπολογισμού των κλιματολογικών και ενεργειακών παραμέτρων, όπως αυτές καθορίζονται από τις Διεθνείς και τις Ευρωπαϊκές επιτροπές στα θέματα της... (περισσότερα)
Παρασκευή , 05-12-2014
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ - ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ
"LIGHTING ANATOMY"

Στόχο του Lighting Anatomy(περισσότερα)

Πέμπτη , 04-12-2014
Πρωτοποριακός σχεδιασμός
ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΟΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ WATERFRONT CITY ΤΟΥ ΝΤΟΥΜΠΑΙ

Η Waterfront City πρόκειται να αποτελέσει το κέντρο μιας μεγαλύτερης υπό διαμόρφωση περιοχής του παραθαλάσσιου μετώπου. Η συνολική έκταση της διαμορφωμένης ακτής φτάνει τα 140.000.000 τ.μ., πρόκειται να αποτελέσει περιοχή κατοικίας για 1,5 εκατομμύρια... (περισσότερα)


Waterfront City
Κυριακή , 30-11-2014
Διανομές δωματίων!
«CASULO»: ΤΟ ΝΕΟ ΚΟΥΤΙ-ΔΩΜΑΤΙΟ

Για ακόμα μία φορά οι ελάχιστες διαστάσεις και η ανάγκη για εξοικονόμηση χώρου φέρνουν ένα ενδιαφέρον αποτέλεσμα στο σχεδιασμό επίπλου. Το νέο «μαγικό» κουτί έχει διαστάσεις 80 x 120 εκατοστά και εσωκλείει οτιδήποτε χρειάζεται για... (περισσότερα)


Το «Casulo» στην πρωταρχική μορφή κουτιού
Σάββατο , 29-11-2014
Το αυτόνομο ενεργειακό σπίτι του μέλλοντος
Το αυτόνομο ενεργειακό σπίτι του μέλλοντος

 


 

To 'zero house' αποτελεί μία άψογη προκατασκευασμένη δομή, η οποία καλύπτει αυτόνομα τις ενεργειακές της απαιτήσεις. Έχει σχεδιαστεί από τον Scott Specht και πρόκειται για... (περισσότερα)


Εξωτερική άποψη του ''zero house''
Πέμπτη , 27-11-2014
Ο πλούσιος αιώνας του Niemeyer
O OSCAR NIEMEYER ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΑ ΕΚΑΤΟ

Ο Oscar Ribeiro de Almeida Niemeyer Soares Filho, γνωστός ως Oscar Niemeyer, γεννημένος 15 Δεκεμβρίου 1907, γιόρτασε πρόσφατα τα εκατοστά του γενέθλια. Μισεί, δηλώνει, τις ορθές γωνίες όσο και τον καπιταλισμό. Άτυπος αρχιτέκτονας και κομμουνιστής ποτέ δεν είχε σκεφτεί πως... (περισσότερα)

Εκατό χρόνια «χαραγμένα» στο πρόσωπο του Oscar Niemeyer
Τρίτη , 25-11-2014
Βρες τη βιβλιοθήκη
Η ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΟΥ ΚΑΝΣΑΣ

Τα βιβλία που έχουν τοποθετηθεί στην πρόσοψη της βιβλιοθήκης του Κάνσας, αποτελούν μία πολυσυζητημένη προσθήκη σε κτήριο της περιοχής. Το χαρακτηριστικό αυτό αντικείμενο της λειτουργίας της βιβλιοθήκης αντιγράφηκε και χρησιμοποιήθηκε σαν σύμβολο για να μορφοποιήσει την όψη του κτηρίου, προβάλλοντας... (περισσότερα)

Εντοπίζοντας τη βιβλιοθηκη
Κυριακή , 23-11-2014
Πρωτοποριακός σχεδιασμός
Πολύ περισσότερο απο ένα απλό μπουκάλι

Εμπνευόμενος απο τη φύση και τη γεωμετρία ο Etienne Meneaou σχεδίασε μια σειρά μπουκάλια κρασιού, τις "Carafes" οι οποίες μοιάζουν με κλαδιά δέντρου ή με αρτηρίες και φιλοδοξούν να κάνουν το τραπέζι σας πολύ πιο ενδιαφέρον. (περισσότερα)
Τετάρτη , 19-11-2014
Έκθεση
Πετάξτε τα έπιπλα απο το παράθυρο

Σε ένα εγκαταλελειμμένο τετραόροφο κτίριο στο Σαν Φρανσίσκο λειτουργεί εδώ και έντεκα χρόνια η έκθεση Defenestration. Μόνο που τα εκθέματα δε βρίσκονται στο εσωτερικό του κτιρίου αλλά στο εξωτερικό αυτού. Για την ακρίβεια, κρέμονται έξω απο τα παράθυρα. Υπεύθυνος για την εγκατάσταση αυτή είναι ο Brian Goggin. (περισσότερα)
Δευτέρα , 17-11-2014
Διακόσμηση
Καθρέφτες στην οροφή

Οι διακοσμητές του ιταλικού αυτού εστιατορίου - οινοπωλείου στη Στουττγάρδη είχαν μια πολύ ωραία έμπνευση: στο εσωτερικό της οροφής τοποθέτησαν μικρούς και μεγάλους καθρέφτες, σε διάφορα σχήματα και κορνίζες. Ο χώρος απέκτησε άλλη αίσθηση και το κέντρο του ενδιαφέροντος είναι πλέον, εκτός απο τις σπεσιαλιτέ, το ταβάνι!  (περισσότερα)
Κυριακή , 16-11-2014
Γέφυρες
Σκεπαστή γέφυρα απο τη Zaha Hadid

Η εντυπωσιακή αυτή γέφυρα με το πρωτοποριακού σχεδιασμού στέγαστρο βρίσκεται στη Σαραγόσα της Ισπανίας. Περιλαμβάνει τέσσερις εκθεσιακούς χώρους και συνδυάζει το τερπνόν μετά του ωφελίμου: και ψυχαγωγία και προστασία απο τον ήλιο για ευχάριστους περιπάτους πάνω απο το ποτάμι. (περισσότερα)
Παρασκευή , 14-11-2014
Κτίρια
Los Angeles Business Council Architecture Awards

Πριν λίγες μέρες έγινε η τελετή απονομής των 37ων ετήσιων βραβείων αρχιτεκτονικής στο Los Angeles, όπου ξεχώρισαν πολλές κατασκευές, δώδεκα διαφορετικών κατηγοριών, ανάμεσα στις οποίες αρκετές ξεχώρισαν χάρη στον "πράσινο" προσανατολισμό τους. Δείτε τα κτίρια που βραβεύτηκαν εδώ . (περισσότερα)
Τετάρτη , 12-11-2014
Πρωτοποριακός σχεδιασμός
Σπίτια για μέλισσες, νυχτερίδες και πουλιά απο οικιακά απόβλητα

Τα παλιά περιοδικά, οι συσκευές που πια δε χρησιμοποιείτε καθώς και άλλα αντικείμενα προς πέταμα βρίσκουν το ρόλο τους. Στο άρθρο αυτό παρουσιάζεται πλούσιο φωτογραφικό υλικό απο διάφορες ιδέες για την κατασκευή φωλιών - αληθινών αρχιτεκτονικών επιτευγμάτων.  (περισσότερα)

Τα παλιά περιοδικά αποκτούν ένα νέο ρόλο
Κυριακή , 09-11-2014
Κτίρια
Οι πισίνες του Λονδίνου

Άλλες μαρμάρινες, άλλες με εντυπωσιακά πατώματα, άλλες κατεστραμμένες, οι πισίνες της αγγλικής πρωτεύουσας έχουν απο μια ιστορία η καθεμία να διηγηθούν. Στο αφιέρωμα που ακολουθεί αλλά και στην ιστοσελίδα της φωτογράφου μπορείτε να θαυμάσετε τις κατασκευές αυτές, που εκτός απο χώρος αναψυχής είναι και ενδιαφέρουσες σχεδιαστικά.  (περισσότερα)

Μια πισίνα με μαρμάρινο δάπεδο
Παρασκευή , 07-11-2014
Κτίρια
King Abdulaziz Centre for Knowledge and Culture

Η Σαουδική Αραβία προκαλεί και πάλι το ενδιαφέρον της αρχιτεκτονικής κοινότητας χάρη στο King Abdulaziz Centre for Knowledge and Culture που σχεδίασε η νορβηγική Snohetta . Το κτιριακό αυτό συγκρότημα σχεδιάστηκε για να  αντικατοπτρίζει την ιστορία του πετρελαίου στη Σαουδική Αραβία και θα ενσωματώνει ενα μουσείο, μια βιβλιοθήκη, ένα θέατρο και κινηματογράφο.

(περισσότερα)

Το King Abdulaziz Centre for Knowledge and Culture απο τη Snohetta
Παρασκευή , 31-10-2014
Κτίρια
Μια κυψέλη στη Σλοβενία

Το εντυπωσιακό αυτό κτίριο βρίσκεται στην Izola της Σλοβενίας. Κατασκευάστηκε στη βιομηχανική περιοχή της πόλης με σκοπό να στεγάσει χαμηλού εισοδήματος νέες οικογένειες και ζευγάρια. Όσον αφορά όμως στο σχεδιασμό, αυτός κάθε άλλο παρά χαμηλού επιπέδου είναι: τα μοτίβα που θυμίζουν περασμένες δεκαετίες αλλά και το εκπληκτικό σύστημα ανακύκλωσης αέρα και ηλιοπροστασίας σίγουρα θα κάνει αρκετούς να αναθεωρήσουν την άποψή τους περί δυνατοτήτων των βαλκανίων αρχιτεκτόνων.  (περισσότερα)

Δεν είναι κυψέλη για μέλισσες, είναι πολυκατοικία!
Κυριακή , 26-10-2014
Πρωτοποριακός σχεδιασμός
Σπίτι για ελέφαντες

Ελάχιστοι απο μας θα έχουν ποτέ τη δυνατότητα να μείνουν σε σπίτι σχεδιασμένο απο τον αρχιτέκτονα Norman Foster. Φαίνεται όμως οτι οι ελέφαντες του ζωολογικού κήπου της Κοπενχάγης είναι πιο τυχεροί. Η νέα τους κατοικία είναι μια εντυπωσιακή κατασκευή με φυσικά υλικά, όχι και τόσο κοντά σε αυτά που μας είχε συνηθίσει η γνωστή εταιρία. (περισσότερα)

Όταν οι μεγάλοι αρχιτεκτοες σχεδιάζουν για τους ελέφαντες
Σάββατο , 25-10-2014
Πρωτοποριακός σχεδιασμός
Lilypad, το κτίριο που επιπλέει

Πραγματικά δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψει κανείς την κατασκευή αυτή. Μεταφερθείτε εδώ και δείτε την πρόταση του οραματιστή βέλγου αρχιτέκτονα Vincent Callebaut για τα κτίρια του μέλλοντος. (περισσότερα)
Δευτέρα , 20-10-2014
Κτίρια - Ξενοδοχεία
Plaza Hotel @ New York

Το PLAZA HOTEL ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ άνοιξε ξανά ύστερα απο εργασίες ανακαίνισης που διήρκησαν 2 χρόνια και κόστισαν $ 400 εκατομμύρια. Το πολυτελές ξενοδοχείο των 282 δωματίων και των $ 1.000 τη βραδιά  σχεδίασε η ομάδα του ελληνοαμερικάνου Costas Kondylis. (περισσότερα)

Η είσοδος του ξενοδοχείου
Παρασκευή , 17-10-2014
Κτίρια - καινοτομία
Το κτίριο που παίζει μουσική

Ο David Byrne μετέτρεψε το NYC's Great Hall of the Battery Maritime Building σε ένα τεράστιο μουσικό όργανο, συνδέοντας τα διάφορα μέρη του με ένα είδος πιάνου μέσω του οποίου μπορεί να συνθέσει ήχους απο τις κολώνες, τις σωλήνες και άλλα μέρη του. Ποιός είπε οτι μόνο οι άνθρωποι μπορούν να παίξουν μουσική;  

(περισσότερα)

Το εσωτερικό του κτιρίου -μουσικού οργάνου
Τετάρτη , 15-10-2014
Κτίρια
Πράσινα κτίρια και στο Greenwich Village

Το πρώτο του πιστοποιημένο με LEED κτίριο αποκτά το Greenwich Village, στο One Jackson Square. Η εντυπωσιακή του γυάλινη πρόσοψη αλλά και το πλήθος των άλλων περιβαλλοντικά φιλικών χαρακτηριστικών που διαθέτει αποδεικνύουν περίτρανα οτι τα πράσινα κτίρια μπορούν να αποτελέσουν σχεδιαστικά πρότυπα.

(περισσότερα)

Συνδυασμός προστασίας του περιβάλλοντος και εντυπωσιακής αρχιεκτονικής
Παρασκευή , 10-10-2014
Συνέδρια - Εξωτερικό
Eco-Architecture 2008

Δείτε εδώ την επίσημη ιστοσελιδα του 2ου Διεθνούς Συνεδρίου Εναρμονισμού Αρχιτεκτονικής και Περιβάλλοντος, το οποίο λαμβάνει χώρα στις 23-25 Ιουνίου στο Algarve της Πορτογαλίας. (περισσότερα)
Τρίτη , 07-10-2014
Παρουσίαση - Εξωτερικό
Τα στάδια του Euro 2008

Στη σελίδα αυτή δείτε όλα τα γήπεδα τα οποία θα φιλοξενήσουν αγώνες στο Euro που μόλις άρχισε. Διάφορα μεγέθη και σχεδιασμοί, όλα όμως είναι εντυπωσιακά και παρουσιάζουν εξαιρετικό ενδιαφέρον, όχι μόνο αθλητικό, αλλά και αρχιτεκτονικό.

(περισσότερα)

Το Wörthersee Stadion
Δευτέρα , 29-09-2014
Συνέδρια - Εξωτερικό
Ετήσιο συνέδριο Αρχιτεκτόνων

2008 Architectural Engineering Conference (περισσότερα)

Σάββατο , 27-09-2014
Διεθνής Αγορά Εργασίας
Ζήτηση Αρχιτέκτονα από το Αρχ.Γραφείο του Michael Neumann (Αμερική - ΝΥ)

12 + person award-winning office seeking a team-spirited talented individual to work on high-end residential and retail design both here and abroad. Persons interested must have the following abilities (περισσότερα)

Παρασκευή , 26-09-2014
Πρωτοποριακός σχεδιασμός
Το Εθνικό Στάδιο των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου

Η «φωλιά του πουλιού», όπως αλλιώς ονομάζεται, είναι ένα εντυπωσιακό στάδιο που θα φιλοξενήσει τους προσεχείς Ολυμπιακούς Αγώνες, στο Πεκίνο της Κίνας.


Καταλαμβάνει συνολική επιφάνεια... (περισσότερα)


Μια απο τις εντυπωσιακές φωτογραφίες που περιέχει η επίσημη παρουσίαση: νυχτερινή άποψη του Σταδίου
Δευτέρα , 15-09-2014
Dubai
VIDEO: Τώρα και...περιστρεφόμενα κτίρια!!!

Είδαμε μέχρι τώρα υπόγειες πόλεις, κτίρια που αγγίζουν τα σύννεφα, γέφυρες τιτανικών διαστάσεων, χωριά με μηδενικές εκπομπές CO2! Εντάξει, μέχρι εδώ δεν...εντυπωσιαστήκαμε και πολύ, εε;

Όμως, όταν γύρισαν να μας πουν ότι θα φτιαχτεί και περιστρεφόμενο κτίριο, τότε σπεύσαμε να... (δείτε το video)

Σάββατο , 13-09-2014
Οδηγώντας στις Άλπεις
Όταν η ανάγκη γίνεται διακόσμηση (από το ταξίδι μας στην Αυστρία!)

Στα τέλη Απριλίου πήγαμε με τα ΤΕΧΝΙΚΑΝΕΑ στην Αυστρία. Παρότι πολλά είναι αυτά που πρέπει να αναφέρω για την αυστριακή ύπαιθρο και φυσικά κολακευτικά, εντούτοις θα σταθώ σε ένα μόνο από αυτά που μου έκαναν εντύπωση... (περισσότερα)

Δευτέρα , 08-09-2014
Ξενοδοχείο 7 αστέρων
Το νέο, υπερπολυτελές, ξενοδοχείο-ζούγκλα στο Dubai

Το κτήριο αποτελείται από 28-πατώματα και υπολογίζεται να κοστίσει 173 εκατομμύρια βρετανικές λίρες. Θα είναι 300m από την ακτή του Dubai και προσιτό μόνο με βάρκα ή ελικόπτερο. Η ημισεληνοειδής λιμνοθάλασσα που το περιβάλλει είναι ένα υποβρύχιο τοπίο με ζωηρόχρωμα... (περισσότερα)

Σχέδιο του νέου ξενοδοχείου-ζούγκλα
Δευτέρα , 01-09-2014
Αρχιτεκτονική για την ανθρωπότητα - Εκκληση για την ανακατασκευή της Μαιμάρ
Αρχιτεκτονική για την ανθρωπότητα - Εκκληση για την ανακατασκευή της Μαιμάρ

Ο σύλλογος Architecture for Humanity συγκεντρώνει πόρους για να υποστηρίξει τις προσπάθειες ανακατασκευής της πόλης, μετά από την τραγωδία που έπληξε πρόσφατα την περιοχή. (περισσότερα)

η καταστροφή ολική
Παρασκευή , 29-08-2014
Ρευστή πρόσοψη
Ρευστή πρόσοψη

Η αρχιτεκτονική φίρμα Triptyque σχεδιάζει ένα κτίριο στην Coloumbia Street για μία διαφημιστική εταιρία. Η εντυπωσιακή του πρόσοψη τραβάει τα βλέμματα. (περισσότερα)

Columbia str building από triptyque
Δευτέρα , 25-08-2014
Ξεκινώντας τη δική μας βιοκλιματική κατοικία....
Ξεκινώντας τη δική μας βιοκλιματική κατοικία....

  • ΕΠΙΛΟΓΗ   ΟΙΚΟΠΕΔΟΥ  ......

Όταν είναι δυνατή η επιλογή του οικοπέδου καλό είναι να επιλέγεται ένα οικόπεδο με θέα προς το νότο και κύριο άξονα κατά την φορά ... (περισσότερα)

Παρασκευή , 22-08-2014
Βιοκλιματικές Κατοικίες...σε βίντεο
Βιοκλιματικές Κατοικίες...σε βίντεο

 

Το κτίριο αυτό βρίσκεται... (περισσότερα)

Παρασκευή , 01-08-2014
Η διεθνής έκθεση «EnergyReS '08»
2η διεθνής έκθεση εξοικονόμησης & ανανεώσιμων πηγών ενέργειας

Στις 10-13 Απριλίου 2008, πραγματοποιήθηκε η «2η Διεθνής Έκθεση Εξοικονόμησης και Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας», στο εκθεσιακό κέντρο του πρώην Ανατολικού Αεροδρομίου Ελληνικού. Διοργανώθηκε για πρώτη φορά το... (περισσότερα)


Διαφημιστική Καταχώριση για την έκθεση
Κυριακή , 27-07-2014
Μια απροσδόκητη εικόνα
Πίσω από την ψευδαίσθηση της έλλειψης βαρύτητας
του νεοϋορκέζικου μουσείου

Τώρα που το νέο μουσείο στην ανατολική πλευρά του Μανχάτταν ολοκληρώθηκε, ελάχιστα στοιχεία έχουν αποκαλυφθεί για το σύστημα που στηρίζει το επταόροφο κτίριο που εξωτερικά φαίνεται σαν να αποτελείται από «κιβώτια χαρτονιού στοιβαγμένα απρόσεχτα» όπως έχει ειπωθεί. Παρόλα... (περισσότερα)


Εξωτερική όψη του μουσείου.
Τετάρτη , 09-07-2014
Το νέο πιο ψηλό κτήριο στον κόσμο
ΤΟ ΝΕΟ ΠΙΟ ΨΗΛΟ ΚΤΗΡΙΟ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Ένας ημιτελής ουρανοξύστης στο Ντουμπάι έχει γίνει ήδη το πιό ψηλό κτήριο στον κόσμο, με 141 ορόφους, σύμφωνα με τους κατασκευαστές του. Η Emaar Properties λέει ότι το 512m (1,680ft) Burj Dubai είναι τώρα πιό ψηλό από το 508m... (περισσότερα)


Το Burj Dubai αναμένεται να είναι έτοιμο μέσα στο 2008
Σάββατο , 05-07-2014
CO₂ SAVER:Βιοκλιματική κατοικία στην Πολωνία
CO₂ SAVER:Βιοκλιματική κατοικία στην Πολωνία

 

Ο αρχιτέκτονας Piotr Kuczia σχεδίασε το ‘COSAVER’, μια βιοκλιματική κατοικία στην Πολωνία, δίπλα στη λίμνη Λάκα, αξιοποιώντας την ηλιακή ενέργεια και την τοπική... (περισσότερα)

Σάββατο , 21-06-2014
Χτίζοντας Οικο-Γειτονιές στη Μεσόγειο
ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ «ΧΤΙΖΟΝΤΑΣ ΟΙΚΟ-ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ»

Η κλιματική αλλαγή και η ενεργειακή σπατάλη είναι ίσως από τα πιο επίκαιρα προβλήματα της εποχής μας και από τα πιο επιτακτικά να λυθούν. Είμαστε όμως αρκετά ενημερωμένοι για τις αρνητικές συνέπειες του υφιστάμενου αστικού ιστού τόσο στο ευρύτερο... (περισσότερα)


Ο "κύκλος" της βιώσιμης πόλης
Κυριακή , 08-06-2014
Αρχιτεκτονική εφαρμογή… σε σωλήνες αποχέτευσης
ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ… ΣΕ ΣΩΛΗΝΕΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ

To Dasparkhotel βρίσκεται στην Αυστρία, σχεδιάστηκε από τον Andreas Strauus και αποτελεί μια πρωτότυπη προσέγγιση της σύγχρονης αρχιτεκτονικής, εγκαινιάζοντας τη χρήση των προβιομηχανικών υλικών στις κατασκευές.

Πρόκειται για μια κατασκευή από στιβαρούς σωλήνες αποχέτευσης από... (περισσότερα)

Πέμπτη , 22-05-2014
Γιαπωνέζικες ιδέες υλικών
ΤΟ ΑΚΡΥΛΙΚΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ

Το ακρυλικό κτήριο σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα Takeshi Hosaka, στην Ιαπωνία και πρόκειται για μία κατοικία που θα στεγάσει ένα ζευγάρι με τρία παιδιά. Τα όρια μεταξύ του εσωτερικού και του εξωτερικού χώρου έχουν γίνει όσο το δυνατόν πιο «διαφανή».... (περισσότερα)

Λευκή και διάφανη η αρχιτεκτονική του Takeshi Hosaka σε αυστηρές φόρμες
Τετάρτη , 21-05-2014
Το όραμα της Μεγάλης Πυραμίδας
Η Γερμανία σχεδιάζει Πυραμίδα - Κοιμητήριο

Οι διοργανωτές του προγράμματος είναι κάθετοι στο ότι δεν πρόκειται για ακόμα ένα διαφημιστικό τρικ. Υπήρχαν πυραμίδες στην αρχαία Αίγυπτο, γιατί όχι και στην σύγχρονη Γερμανία, υποστηρίζουν.... (περισσότερα)


Πως οραματίζονται την Πυραμίδα οι οπαδοί της
Κυριακή , 18-05-2014
Πράσινες αλλά ελαφρύτερες οροφές
ΝΕΑ ΣΥΣΤΑΣΗ ΦΥΤΕΜΕΝΟΥ ΔΩΜΑΤΟΣ ΜΕ ΜΕΙΩΜΕΝΟ ΒΑΡΟΣ

Οι Ιάπωνες δημοσιεύουν με αξιοσημείωτη συχνότητα τις καινούργιες εφευρέσεις τους, οι οποίες είναι είτε ανακαλύψεις που έρχονται να διευκολύνουν την καθημερινή μας ζωή, μέσω της ανάπτυξης της τεχνολογίας, είτε σημαντικές εξελίξεις σχετικές με το περιβάλλον, την ιατρική, τις κατασκευές κ.α.... (περισσότερα)

Παρουσίαση του νέου υλικού από την ομάδα Suntory
Τρίτη , 13-05-2014
Ο φυτεμένος τοίχος των Herzog & de Meuron
ΝΕΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΤΗΡΙΟ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ HERZOG ΚΑΙ DE MEURON

Ένα καινούργιο πολιτιστικό κέντρο, έργο ανακαίνισης του αρχιτεκτονικού γραφείου των «Herzog & de Meuron» εγκαινιάστηκε τον προηγούμενο μήνα στη Μαδρίτη. Ένα κτήριο που εντυπωσιάζει στο κέντρο της πόλης λόγω της εξαιρετικής χρήσης των υλικών από τους δημιουργούς του.... (περισσότερα)

Άποψη του κτηρίου από τον κεντρικό δρόμο πρόσβασης
Δευτέρα , 05-05-2014
Γρήγορος σχεδιασμός 3D δωρεάν
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ
ΔΩΡΕΑΝ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ

Το Sweet Home 3D είναι ένα πρόγραμμα σχεδιασμού που μπορεί κανείς να κατεβάσει δωρεάν και να πειραματιστεί εύκολα στη διαρρύθμιση του εσωτερικού χώρου. (περισσότερα)

Παράδειγμα απλού μοντέλου που σχεδιάστηκε γρήγορα με το Sweet Home 3D
Σάββατο , 03-05-2014
Γρήγορος σχεδιασμός 3D δωρεάν
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ
ΔΩΡΕΑΝ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ

Το Sweet Home 3D είναι ένα πρόγραμμα σχεδιασμού που μπορεί κανείς να κατεβάσει δωρεάν και να πειραματιστεί εύκολα στη διαρρύθμιση του εσωτερικού χώρου. (περισσότερα)

Παράδειγμα απλού μοντέλου που σχεδιάστηκε γρήγορα με το Sweet Home 3D
Πέμπτη , 24-04-2014
Αγροτική ζωή στην πόλη?
ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΣΕ ΠΛΑΤΕΙΑ
ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ

Πώς θα μπορούσε μία τόσο εκκεντρική και πρωτότυπη ιδέα να μην κερδίσει σε διαγωνισμό του Μουσείου Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης (MoMA); Πρόκειται για το διαγωνισμό εφήμερης κατασκευής στον προαύλιο χώρο του Κέντρου Σύγχρονης Τέχνης στο Long Island («P.S. 1... (περισσότερα)

Μακέτα των πολύχρωμων κήπων σε σωλήνες
Κυριακή , 13-04-2014
Πράσινη οροφή δίνει μορφή
ΝΕΑ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΣΧΟΛΗ ΣΤΗ ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ
ΜΕ ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΟΡΟΦΕΣ

Η νέα σχολή Τέχνης, Design και Media της Σιγκαπούρης («School of Art, Design and Media »), στην «πράσινη» καρδιά της πανεπιστημιούπολης, προβάλει ένα χώρο ιδανικό για μελέτη και έμπνευση. Στεγάζει 5 διδακτικούς τομείς και βρίσκεται σε ένα δασώδες... (περισσότερα)

Οι πράσινες οροφές αποτελούν το βασικότερο μέρος της σύλληψης και της μορφής του κτηρίου
Τετάρτη , 09-04-2014
Expo Σαραγόσα 2008
«ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ»
ΣΤΗΝ ΕΧΡΟ ΤΗΣ ΣΑΡΑΓΟΣΑ

Η ΕXPO 2008 φέτος στη Σαραγόσα της Ισπανίας υπόσχεται να καταπλήξει με της μοντέρνες εγκαταστάσεις και τις αναπτυξιακές ιδέες που θα παρουσιαστούν με θέμα «Νερό και Βιώσιμη ανάπτυξη». (περισσότερα)

Τρισδιάστατη απεικόνιση τμήματος των εγκαταστάσεων
Πέμπτη , 13-03-2014
Κινηματογραφικά πλατό κατ' οίκον
10 ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΑ HOME CINEMA

Υπάρχουν άνθρωποι που ξοδεύουν εκατομμύρια δολάρια για την κατασκευή ενός home cinema, διακοσμημένου με θέμα μία διάσημη ταινία του Hollywood. Το αρχιτεκτονικό αποτέλεσμα διφορούμενο αλλά εντυπωσιακό. (περισσότερα)

«Star trek home cinema»
Σάββατο , 08-03-2014
Περίβλημα από φυσαλίδες
«ΥΓΡΟΣ ΚΥΒΟΣ», ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ
ΣΤΟ ΠΕΚΙΝΟ

Ο «υγρός κύβος» (water cube) αποτελεί το νέο Κέντρο Κολύμβησης του Πεκίνου, μία πρωτοποριακή κατασκευή που έχει τη μορφή υγρών φυσαλίδων και έχει ήδη ολοκληρωθεί στα πλαίσια των ολυμπιακών αγώνων του 2008. (περισσότερα)
Τρίτη , 25-02-2014
Φωτοβολταϊκά νυχτός?
ΜΕΛΕΤΗ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΠΟΥ
ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΗΛΙΟ

Τα φωτοβολταϊκά συστήματα είναι το πιο διαδεδομένο και αποτελεσματικό εργαλείο που διαθέτει ο άνθρωπος για την εκμετάλλευση της αστείρευτης ηλιακής ενέργειας. Είναι όμως γεγονός πως λειτουργούν και τροφοδοτούνται όσο δέχονται τις ακτίνες του ήλιου. Ερευνητές του εργαστηρίου INL (Idaho National... (περισσότερα)

Tα νέα φωτοβολταϊκά στοιχεία θα έχουν ελάχιστο πάχος και θα μπορούν να «εντυπώνονται» πάνω σε μεγάλες επιφάνειες
Παρασκευή , 21-02-2014
Εκδήλωση για τη μετάδοση της αρχιτεκτονικής
23ο ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ UIA ΣΤΟ ΤΟΡΙΝΟ

Το 23ο Παγκόσμιο Συνέδριο της UIA, θα πραγματοποιηθεί φέτος το καλοκαίρι στο Τορίνο με θέμα τη Μετάδοση της Αρχιτεκτονικής (Transmitting Architecture). (περισσότερα)
Τετάρτη , 05-02-2014
Ενεργειακή αυτονομία στην Ελλάδα?
ΕΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΠΙΛΟΤΙΚΟ ΚΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Ένα αυτόνομο ενεργειακά κτήριο της Sol Energy Hellas, εγκαινιάστηκε πριν από τέσσερις μήνες περίπου στο Παλαιό Φάληρο και θα λειτουργεί πιλοτικά. Πρόκειται για το αποτέλεσμα ενός επιδοτούμενου ερευνητικού προγράμματος της Γενικής Γραμματείας ‘Ερευνας και Τεχνολογίας του Υπουργείου Ανάπτυξης (ΓΓΕΤ/ΥΠΑΝ). (περισσότερα)
Πέμπτη , 23-01-2014
Διεθνείς εκδηλώσεις
ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ

Το παγκόσμιο φεστιβάλ αρχιτεκτονικής (World Architecture Festival, WAF) προβάλει και επιβραβεύει έργα και συλλήψεις στο διεθνή αρχιτεκτονικό χώρο, στα πλαίσια μιας τριήμερης διοργάνωσης στη Βαρκελώνη της Ισπανίας που θα πραγματοποιηθεί από τις 22 έως τις 24 Οκτωβρίου του 2008. Η έναρξη υποβολής αιτήσεων είναι προγραμματισμένη για τον Απρίλιο. (περισσότερα)
Παρασκευή , 17-01-2014
Πρωτότυπα σχολεία
ΠΕΝΤΕ «ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ» ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

Σίγουρα ξέρουμε ότι δεν είναι όλα τα σχολεία του κόσμου σαν αυτά που συνηθίσαμε στην παιδική μας ηλικία. Υπάρχουν σχολικές εγκαταστάσεις υπόγειες, υπαίθριες, πλωτές, πολύ διαφορετικές από τα συνηθισμένα κτήρια του δυτικού πολιτισμού. (περισσότερα)
Κυριακή , 05-01-2014
Η σύγχρονη αρχιτεκτονική στο μουσουλμανικό κόσμο
ΤΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΑ ΒΡΑΒΕΙΑ AGA KHAN

Στις 4 Σεπτεμβρίου του 2007, σε μια τελετή που διοργανώθηκε στην Κουάλα Λουμπούρ της Μαλαισίας η Υψηλότητά του ο Aga Khan ανήγγειλε τους εννέα αποδέκτες του βραβείου Aga Khan για το 2007 για την αρχιτεκτονική. Ιδρυμένο το 1977, το... (περισσότερα)


Περιτοιχισμένη πόλη Λευκωσίας
Παρασκευή , 13-12-2013
Χρηστική αλλαγή με μια κίνηση
ΠΟΛΥΜΟΡΦΙΚΑ ΕΠΙΠΛΑ

Στα πλαίσια της μινιμαλιστικής, συνήθως, διαμόρφωσης των εσωτερικών χώρων, πολλοί σχεδιαστές στρέφονται στη δημιουργία πολυμορφικών επίπλων που μπορούν να χρησιμοποιούνται με πολλούς τρόπους, ικανοποιώντας ποικίλες χωρικές ανάγκες. Δεν πρόκειται για ένα παιχνίδι καθώς τα έπιπλα που μετασχηματίζονται προσφέρουν λύσεις μέγιστης... (περισσότερα)

Το πολυμορφικό τραπέζι «Flip Table» σε όλες του τις εκδοχές
Κυριακή , 08-12-2013
Στο Λούνα Παρκ της πόλης
Η «ΜΕΓΑΛΗ ΡΟΔΑ» ΤΟΥ ΠΕΚΙΝΟΥ

Τα έργα έχουν αρχίσει για την ανέγερση της πιο ψηλής ρόδας του κόσμου, σε ένα πάρκο του Πεκίνου. Η μεγάλη ρόδα της Κίνας θα ξεπεράσει το «μάτι του Λονδίνου» («London Eye») που έχει ύψος 135 μέτρα (443 ft) και από... (περισσότερα)

Η «Μεγάλη Ρόδα» του Πεκίνου και η τοποθεσία της στον ιστό της πόλης
Παρασκευή , 06-12-2013
Σχολική αρχιτεκτονική
ΜΕΛΕΤΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΚΤΙΡΙΑ ΤΟΥ 21ΟΥ ΑΙ.

Τι είναι «μικρό» και «πράσινο»? Αν απαντήσατε τα σχολεία του μέλλοντος, τότε δώσατε τη σωστή απάντηση. Το Εθνικό Κέντρο Εκπαιδευτικής Στατιστικής των Η.Π.Α, σε συνεργασία και με άλλους φορείς, παρουσιάζει μία μελέτη για τα σχολεία του μέλλοντος, σύμφωνα με την οποία μικρότερες μαθητικές μονάδες και βιώσιμα εκπαιδευτικά κτήρια θα χαρακτηρίζουν τις σχολικές εγκαταστάσεις του 21ου αιώνα. (περισσότερα)
Πέμπτη , 05-12-2013
Νησιά-φοίνικες
ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΣΕ ΣΧΗΜΑ ΦΟΙΝΙΚΑ ΣΤΟ DUBAI

Τo Palm Islands στο Ντουμπάι είναι ένα σύμπλεγμα τεχνητών νησιών, που το καθένα έχει κάτοψη σε σχήμα φοίνικα και έρχονται να προσθέσουν 120 χιλιόμετρα αμμώδους ακτής στην πόλη και όχι μόνο. Το έργο υπολογίζεται ότι στεγάζει πάνω από 60 ξενοδοχεία... (περισσότερα)

Το Palm Jumeirah, ένα από τα νησιά του φοίνικα
Τρίτη , 03-12-2013
Κτήρια-σπιρτόκουτα
ΜΟΝΑΔΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ - ΣΠΙΡΤΟΚΟΥΤΑ

Η αρχιτεκτονική πρόταση του Allard Meine Jansen για μονάδες εργασίας στο βόρειο Άμστερνταμ παρουσιάζεται σε ένα έργο με τίτλο ‘σπιρτόκουτο’. Το σχέδιο ‘σπιρτόκουτων’ είναι ένα εμπορικό κτήριο 30 και περισσότερων μονάδων, με 4500m2 ενοικιαζόμενο χώρο, για μικρής και μεσαίας... (περισσότερα)


Τρισδιάστατη απεικόνιση πρότασης
Πέμπτη , 28-11-2013
Spa κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας
ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΠΡΩΤΟ ΥΠΟΘΑΛΑΣΣΙΟ SPA

Το μοναδικό παγκοσμίως υποβρύχιο spa άνοιξε πάλι πρόσφατα μετά από έναν εκτενή επανασχεδιασμό του από τον αρχιτέκτονα Richard Hywel Evans, τον άνθρωπο πίσω από το πρώτο ξενοδοχείου χωρίς καθόλου άνθρακα. Το υποβρύχιο spa, που αποτελεί μέρος του θέρετρου πολυτελείας... (περισσότερα)


Η χαλαρωτική αίσθηση που δημιουργεί το υποβρύχιο spa είναι μοναδική
Τρίτη , 26-11-2013
Πρωτοποριακό το νέο αεροδρόμιο του Πεκίνου
ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΟΥ ΜΟΝΤΕΡΝΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΤΟΥ NORMAN FOSTER ΣΤΟ ΝΕΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΤΟΥ ΠΕΚΙΝΟΥ

Ο Νόρμαν Φόστερ χαίρεται να μιλάει και να περιγράφει την αρχιτεκτονική του και τον τρόπο με τον οποίο βλέπει τον κόσμο μέσα από ορισμένες γρήγορες αλλά ακριβείς χαράξεις. Πριν από 4 χρόνια, σε ένα ταξίδι αστραπή που πραγματοποίησε στο... (περισσότερα)

Φαντάζει απλώς μία τρισδιάστατη απεικόνιση μιας εντυπωσιακής αρχιτεκτονικής σύλληψης, ωστόσο είναι το νέο αεροδρόμιο του Πεκίνου και μόλις πραγματοποιήθηκε!
Παρασκευή , 22-11-2013
Φύση και πόλη
ΑΣΤΙΚΗ ΖΟΥΓΚΛΑ ΣΤΟ ΧΟΝΓΚ ΚΟΝΓΚ

Το Χονγκ Κονγκ είναι μία από τις πολυπληθέστερες περιοχές στον κόσμο, με πυκνότητα 30.000 κατοίκων ανά km² και το επιχειρηματικό της κέντρο φαίνεται να έχει στηθεί σε μία κατακόρυφα δομημένη ζώνη πύργων από γυαλί και μέταλλο. Ως απάντηση... (περισσότερα)


Δύο οικολογικοί, δενδροειδείς πύργοι
Παρασκευή , 15-11-2013
Χριστουγεννιάτικη αρχιτεκτονική
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΑΠΟ ΠΑΓΟ

Ένα «icehotel», όπως ονομάζεται ένα χειμωνιάτικο ξενοδοχείο από πάγο, είναι ένα προσωρινό θέρετρο φτιαγμένο εξ ολοκλήρου από χιόνι και σκαλισμένα κομμάτια πάγου. Προωθείται από τους ιδιοκτήτες του γιατί έχει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά για ταξιδιώτες ανοιχτούς στις καινοτομίες και σε πρωτότυπες εμπειρίες.... (περισσότερα)

Λιτή η πρόσοψη ενός «icehotel»

Warning: require(advert_front_L.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in /home/eyeont5/public_html/www.texnikanea.gr/newsCat.php on line 87

Warning: require(advert_front_L.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in /home/eyeont5/public_html/www.texnikanea.gr/newsCat.php on line 87

Fatal error: require() [function.require]: Failed opening required 'advert_front_L.php' (include_path='.:/usr/lib/php:/usr/local/lib/php') in /home/eyeont5/public_html/www.texnikanea.gr/newsCat.php on line 87